hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buğday tarlası yangında kül oldu

    Buğday tarlası yangında kül oldu
    expand

    Buğday tarlası yangında kül oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA) - ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde çıkan yangında, hasat edilmeyi bekleyen buğday tarlası yanarak kül oldu.

    Yangın, Elmalı'ya bağlı Düdenköy, Yakaçiftlik ve Eymir mahalleleri arasındaki alanda çıktı. Buğday hasadı yapılan anızlarda başlayan yangın, Eymir Mahallesi'nden Yusuf Deveci adlı vatandaşın hasat edilmeyi bekleyen 20 dönüm buğday tarlasını sardı. Buğday tarlası tamamen yanarak küle döndü. Ardından yangın, aynı mahalleden Ali Dirgil adlı vatandaşa ait preslenmiş 100 balya samana sıçradı. Saman balyaları yandı. Başka bir vatandaşa ait, preslenmeyi bekleyen 10 dönümde serili buğday sapı da yanarak kül oldu.

    Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Elmalı Birimi ve Elmalı Belediyesi'ne ait 4 itfaiye aracı ile müdahale edildi. Bir saat içinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ardından alanda soğutma çalışması yapıldı.

    Yangının en çok zarar verdiği Eymir Mahallesi Muhtarı İlhan Sönmez, "Yangında, mahallemize ait yaklaşık 200 dönüm alan zarar gördü. Bunun 20 dönümü, hasadı yapılacak buğday tarlası. Gerisi anızların bulunduğu, hasadı yapılmış buğday tarlası. Yangın anında havanın rüzgarsız oluşu büyük bir facianın önüne geçti. Biraz daha geç müdahale olsaydı yangın, Bayralar, Düdenköy ve Yakaçiftlik mahallelerine sıçrayabilirdi. En çok zarar üç vatandaşımızda" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow