hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Can dostlar için mama otomatı

    Can dostlar için mama otomatı
    expand

    Can dostlar için mama otomatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA) - ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde sokakta yaşayan sokak hayvanları için 'Bir katkı da sizden olsun' sloganıyla mama otomatları kuruldu. Otomatlarla, hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

    Elmalı Belediyesi ve merkezi İstanbul'da bulunan bir firma işbirliğiyle, sokak hayvanları için 'Bir katkı da sizden olsun' sloganıyla otomotik beslenme otomatları kuruldu. Üçü ilçe merkezinde, biri Elmalı Sanayi Sitesi'nde olmak üzere kurulan 4 otomat, güneş enerjisi ile çalışıyor. 2 metre yüksekliğindeki otomatlar, 20 kilo mama kapasitesine sahip. Otomat üzerinde küçük bir güneş paneli yer alıyor. Otomattaki bir sim kart sayesinde kaç kilo yem kaldığı, kaç sokak hayvanının beslendiği, kaç kişinin otomata para attığı merkezdeki sistemle tespit ediliyor.

    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, sokaktaki can dostlala ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Otomatlara, vatandaşlarımız, çocuklarımız 1 lira attığı zaman sokaktaki can dostlarımız için 100 gram mama gelecek. Bu mamalarda sokak hayvanlarımız beslenecek. Özellikle çocuklarımızda hayvan sevgisi, yardımlaşma duygusu oluşturmak istiyoruz. Bu konuda Elmalılı hemşerilerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Özellikle bu soğuk ve hepimiz için yaşamın zor olduğu günlerde 1 lira da onlar için ayırmalarını istiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow