hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmalı Belediyesi'ne birincilik ödülü

    Elmalı Belediyesine birincilik ödülü
    expand

    Elmalı Belediyesi'ne birincilik ödülü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA)- AKDENİZ Belediyeler Birliği'nce bu yıl 6'ncısı düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda, Antik Kuyulardan Soframıza Söğle Peyniri Projesi ile birincilik ödülünün sahibi oldu.
    Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen yarışmada 5 kategoride 41 proje yarıştı. Elmalı Belediyesi, ilçeye bağlı Büyük Söğle ve Küçük Söğle mahallelerinde üretilen, Elmalı'ya özgü 'Antik Kuyulardan Soframıza Söğle Peyniri Projesi' ile katıldığı yarışmada; Sosyo Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Elmalı Belediyesi'nin yarışmada kazandığı birincilik ödülünü, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'den aldı.
    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, "Elmalı tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin yanında gastronomi değerleri ile ön plana çıkmaya, tanınmaya devam ediyor. Söğle peyniri doğal zenginliklerimizden biri. Sadece Elmalı ilçesine özgü. Elmalı'ya bağlı iki mahallemizde üretiliyor. Batı Antalya'nın en yüksek noktası olan 3086 metre yüksekliğindeki Kızlar Sivrisi'nin eteklerinde otlayan doğal keçi sütünden üretiliyor. Derilerde ve 2500 metre yüksekliğindeki arazideki 10 metre derinliğindeki kuyularda 4 ay bekletiliyor. Ardından özel tadı ve aroması ile soframız geliyor. İşte bu doğal peynirimizle yaptığımız projemiz birincilik ödülü kazandı. Bu ödül Toroslarda zor koşullarda Söğle peynirini üreten Elmalılı hemşehrilerimizin, bu projeyi üreten çalışma arkadaşlarımızın eseri. Hepsine ve bu ödüle Elmalı Belediyesi'ni layık gören jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Bu ödül Elmalı'nın" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow