hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmalı'da Çiftçi Kadınlar Günü kutlandı

    Elmalıda Çiftçi Kadınlar Günü kutlandı
    expand

    Elmalı'da Çiftçi Kadınlar Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

    Elmalı'da 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü etkinliği Çalpınar Mahalle Muhtarı Ramazan Özdemir'in ev sahipliğinde gerçekleşti. Programa, Elmalı Meslek Yüksekokul Müdürü Halil Demir, Elmalı Müftüsü Dr. Fahrettin Bektaşoğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü Nuriye Elci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Arslan, Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda kadın çiftçi katıldı.

    Çalpınar Mahallesi'nde Halk Eğitim Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde açılan Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere de belgelerinin verildiği programda, Ziraat Odası tarafından kadınlara çeşitli hediyeler verildi. Kadın çiftçiler Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçikler için de dua etti.

    İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, "Tarımdaki başarının gizli mimarları ve isimsiz kahramanlarının kadın çiftçilerimizin günü kutlu olsun. Çiftçi kadınlar toplumun sigortasıdır. Çünkü kadın elinin dokunmadığı bir medeniyetin geleceği yoktur. Zengin kaynakların fakir bekçileri olmamak için kadınlarımızı desteklemeliyiz. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi kaynakları etkin ve verimli kullanan, bulunduğu çevreye rol model olan kadınlar, gelecek adına umudumuzdur. Kadın elinin değdiği her iş değer kazanıp bereketlenir. Alın teriniz, el emeğiniz kutsaldır, geleceğimizin teminatıdır. Devletimiz her zaman yanınızdadır, alın teriniz emanetimizdir. Güçlenen kadın aileyi, güçlenen aile de toplumu daha da yüceltecektir. Tüm çiftçi kadınlarımızın 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow