hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmalı'da hasta ve yaşlı bakımı

    Elmalıda hasta ve yaşlı bakımı
    expand

    Elmalı'da hasta ve yaşlı bakımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde belediye tarafından evde hasta ve yaşlı bakımı uygulaması başlatıldı. Bakım hizmeti ilçenin 60 mahallesinde veriliyor.
    Elmalı Belediyesi, 60 mahallede yaşlı ve hasta bakım hizmeti vermeye başladı. Elmalı Belediyesi kurduğu iki ekiple, evde bakım hizmeti veriyor. Evde hasta bakım hizmetinde dört kişilik ekip görev yapıyor. Ekipte 2 kadın hemşire, bir acil tıp teknisyeni ve bir de fizyoterapist görev yapıyor. Ekip, Elmalı'nın 60 mahallesinde sisteme kayıtlı 580 hastaya hizmet veriyor. Ekip, periyodik olarak hastaları ziyaret ediyor. Hastaların tansiyon ölçümü, enjeksiyonu, pansumanı, ateş ölçümünü ve şekerini ölçüyor, sorunlarını dinliyor. Gerekli olanları hastaneye yönlendiriyor veya gerekirse götürüyor.
    Elmalı Belediyesi kurduğu ikinci 3 kişilik ekiple, evde bakım hizmeti veriyor. Üç kişilik ekip, ihtiyaç sahibi, yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişilerin evlerini ziyaret ediyor. İki kadın yaşlı kimselerin yemeğini yapıyor, bulaşıklarını yıkıyor. Evlerinin temizliğini yapıyor. Çamaşırlarını yıkayarak, kişisel temizliklerini yapıyor. Kışın soğuk günlerde sobalarını yakıyor. Bir yıldır belediye ekipleri, bu şekilde 918 kişiye hizmet verdi.
    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, "Yaşlılarımız, büyüklerimiz bizim varlık nedenimiz. Bugünümüzü onlara borçluyuz. Bu nedenle onların her an yanında olmak için onların mutluluğu ve sağlıklı yaşamları için evde sağlık ve bakım hizmeti veriyoruz. Onların mutluluğu, bizim mutluluğumuz, Elmalı'nın ve Türkiye'nin mutluluğu. Bizim tespit edemediğimiz yardıma ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hemşehrilerimizin bir telefonu ile hemen yardıma koşacağımızın bilinmesini istiyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow