hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elmalı'da maske üretimine başlandı

    Elmalıda maske üretimine başlandı
    expand

    Elmalı'da maske üretimine başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı tedbirleri kapsamında maske üretimine başlandı.

    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk'ün talimatıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ATASEM Elmalı Kurs Merkezi tarafından maske üretimine başlandı. Birim Sorumlusu Elvan Asutay, "Usta öğretici hocalarımızla birlikte gönüllü maske üretimi gerçekleştiriyoruz. Amacımız Elmalı'ya hiçbir şekilde maske sıkıntısı yaşatmamak" dedi.

    Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk de "Koronavirüs nedeniyle dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde Elmalı Belediyesi olarak biz de halkımızın sağlığını korumak ve virüsün yayılımını önlemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda ilçemizin caddelerini ve kaldırımlarını dezenfektanlarla yıkayıp, kamu kuruluşlarının dezenfekte edip, steril olmasını sağlıyoruz. Şehrin hareketli bölgelerine el dezenfekte makineleri kurduk. Pazartesi günleri açılan kapalı halk pazarını ise sosyal mesafeye uygun olması için geçici bir süreliğine otogar içinde geniş bir alana kuruyoruz ve orada sosyal mesafeyi koruyarak vatandaşımızın ateşini ölçüyor, maskesini temin edip, pazar yerinin girişine kurmuş olduğumuz dezenfektan tünelinden geçirip, güvenli bir şekilde ihtiyaçlarını görmesini sağlıyoruz. Ayrıca belediye olarak 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda personelimiz tarafından ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlçemizde maske sıkıntısı yaşanmaması için acilen Antalya Büyükşehir Belediyesi ATASEM Elmalı Kurs Merkezi ile irtibata geçip, oradaki usta öğreticiler tarafından gönüllü maske üretimine başlandı. Bu zor günler mutlaka geçecek. Benim vatandaşlarımızdan ricam, zorunlu olmadıkça evlerinde kalmaları. Güzel yarınlar için bugün evinde kal Elmalı" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow