hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarma denetimlerini sıklaştırdı

    Jandarma denetimlerini sıklaştırdı
    expand

    Jandarma denetimlerini sıklaştırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde jandarma trafik timleri emniyet kemeri takma ve araç kullanırken cep telefonu kullanımına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

    Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri, 2020 yılında sorumluluk alanlarında meydana gelen trafik kazalarının analizini yaptı. Değerlendirme neticesinde meydana gelen kazaların çoğunlukla tek taraflı yaralanmalı ve ölümlü olduğu, gündüz vaktinde iki yönlü yollarda meydana geldiği ve direksiyon başında cep telefonu kullanmanın kaza sebeplerin başında yer aldığı, ölüm ve yaralanmaların sebebinin ise emniyet kemeri takılmaması olduğu belirlendi. Elmalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bu tespit üzerine sorumluluk bölgesinden geçen devlet ve il yollarında Antalya'nın diğer ilçeleriyle eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde kontrol edilen yüzlerce araç sürücüsünden kural ihlalinde bulunanlara para cezası uyguladı.

    Trafik timleri amaçlarının ceza yazmak olmadığını, gerek trafik kazalarındaki ölüm, yaralanma ve ülke ekonomisine olumsuz etkisi olan maddi hasarları önlemek, gerekse emniyet kemeri alışkanlığını sağlamak ve direksiyon başında cep telefonu kullanımının önüne geçmek için bu denetimleri artıracaklarını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow