hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

    Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
    expand

    Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde ağır kış koşullarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

    Elmalı'ya bağlı Avlan bölgesindeki araziye yem bırakılmasına, Doğa Koruma ve Milli Paklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürü İsmail Kaya, mühendisler, Elmalı'ya bağlı Karamık ve Göltarla mahallelerinin muhtarları ve ekipler katıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri elma, armut, erik, karnabahar ve kara lahanadan oluşan 2 ton yemi, arazi araçlarıyla karla kaplı alanlara çıkardı. Ardından yemler değişik bölgelere döküldü.

    Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, "Yaban hayatını korumak ve geliştirmek bizim görevimiz. Bölgemizde kış ağır geçiyor. Yaban hayvanlarının yaşam alanları karla kaplı. Yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Onların sıkıntılarını gidermek, yaşama tutunmalarını sağlamak için bugün doğaya 2 ton yem bıraktık. Bu yemlerden başta yaban keçileri, yaban domuzları, yaban tavşanları ve diğer otla beslenen yaban hayvanları yararlanacak. Çünkü yaban hayvanları doğanın bir parçası, insan yaşamının önemli bir ögesi. Kış koşullarına göre bu yemleme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşlarımız da evindeki yiyecek atıklarını doğaya bırakarak, bu çalışmalara katkı sağlayabilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow