hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yükümlüler ve mağdur ailelerine yardım

    Yükümlüler ve mağdur ailelerine yardım
    expand

    Yükümlüler ve mağdur ailelerine yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde denetimli serbestlik yükümlüleri ve mağdur ailelerine yardım paketleri dağıtıldı.

    Ramazan ayı öncesinde koronavirüs (Covid-19) salgınıyla topyekun mücadele sürerken, denetimli serbestlik yükümlüleri ve mağdur aileleri de unutulmadı. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından gönderilen hijyen ve gıda paketleri Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu ve Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Savcısı Fatih Arıcıgil'in himayesinde Elmalı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce haklarında denetimli serbestlik kararı verilmiş, bir şekilde toplumla kaynaşması ve topluma adapte olması gereken, aileleriyle ekonomik mağduriyet yaşayan kişilere, toplumun yanlarında olduğunu göstermek adına dağıtıldı Gıda paketlerinin içlerinde maske ve hijyen malzemeleri de yer aldı. Yardımlardan, Elmalı, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde 40 ailenin yararlandığı belirtildi.

    Denetimli Serbestlik Müdürü Volkan Öner, "2005 yılından bu yana Denetimli Serbestlik Müdürlükleri var. Görevleri infaz ve iyileştirmeyi kapsıyor. Kişilere bir davranışı yapması ya da yapmaması konusunda yükümlülükler verilirken, hayatın olağan akışı içerisinde 'işi var mı, aşı var mı' sorularının da cevaplanması gerekir. Havaya atılmış bir taş düşünün. Elbet yere düşecek, yere düşerken birilerinin başına düşmesin, birilerine zarar vermesin diyerek o taşı tutmak gerekiyor. Biz Elmalı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak o taşı tutan olma çabasındayız, toplumsal dayanışma da bunu gerektirir. 'Suç işlemiş, bir daha işler, hükümlü' diyerek ötekileştirmenin, ancak olumsuz davranışın pekiştirilmesine neden olacağını biliyoruz. Bu nedenle KUTSO başkanlığına, başkanımıza ve maske temininde yardımcı olan Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yardımları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow