hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlakçılara mesleki yeterlilik belgesi

    Emlakçılara mesleki yeterlilik belgesi
    expand

    Emlakçılara mesleki yeterlilik belgesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - MESLEKİ Yeterlilik Belgelendirme sınavını başarıyla geçen emlakçılara, Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi.
    Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ATSO MESEM  ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen 'Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5' mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarına katılım sağlayan sektör yetkilileri ve çalışanları belgelerini, ATSO yönetim kurulu üyesi Mustafa Ayanoğlu'ndan aldı.
    BELGESİ OLMAYAN EMLAKÇILIK FAALİYETİNDE BULUNAMAYACAK
    Taşınmaz Ticareti'ne dair yönetmeliğin 05 Haziran 2018 tarihli 30442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Mustafa Ayanoğlu, yönetmelik gereğince mesleki yeterlilik belgesi olmayanların artık emlak satışı yapamayacaklarını kaydetti.
    Emlak ticareti yapanların temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün sorumlu emlak danışmanı (seviye 5) ulusal yeterliliğine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması gerektiğini belirten Mustafa Ayanoğlu, "Ayrıca yine ilgili yönetmelik ile işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı (seviye 5) veya emlak danışmanı (seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine 05 Aralık 2019 tarihine kadar sahip olmalarının zorunlu hale getirilmiş durumda. İl Ticaret Müdürlükleri artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelere 'Yetki Belgesi' vermeyecek" dedi. 
    MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ İSTİSNASI
    Yönetmelikte bazı istisnalara da yer verildiğini kaydeden Mustafa Ayanoğlu ortaöğretim ve yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından mezun olanlar ile yönetmeliğin yayımlandığı 05 Haziran 2018 tarihinden önce taşınmaz ticareti yapan, gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri ya da Milli Eğitim Bakanlığı'nca yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda taşınmaz ticareti ile ilgili sertifika alanlarda 'MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi' şartı aranmayacağını belirtti.
    SEKTÖRDE HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK
    Bugüne kadar 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' sınıfta yer alan 117 meslekte mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini kaydeden Mustafa Ayanoğlu, "Yapılan düzenleme ile emlak sektöründe de mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gelmiş durumda. Belge zorunluluğuyla ehil olmayan kişiler artık bu mesleği yapamayacaklar. Düzenlemenin sektörde hizmet kalitesinin yükseleceğine inanıyorum. Belge almaya hak kazanan sektör yetkililerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Bir sonraki sınav 23-27 Eylül 2019 tarihinde yapılacak. Emlakçılık yapan ve mesleki yeterlilik belgesi kriterlerini karşılamayanların zaman kaybetmeden ATSO içinde faaliyet gösteren ATSO MESEM gerekli bilgileri alabilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow