hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli eşini öldüren sanık hakim karşısına çıktı

    Engelli eşini öldüren sanık hakim karşısına çıktı
    expand

    Engelli eşini öldüren sanık hakim karşısına çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da yüzde 70 engelli eşini 4 bıçak darbesi ile öldüren Mehmet Berak, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.
    Olay, geçen yıl 24 Eylül tarihinde Muratpaşa ilçesi Kırcami Mahallesi 1771 Sokak'taki gecekonduda meydana geldi. Okula gitmek için uyanan 12 yaşındaki Y.B., birlikte aynı odada kaldığı yüzde 70 ortopedik engelli annesi İnan Berak'i göremeyince salona bakmak istedi. Ancak odasının kapısının kilitli olduğunu fark etti. Küçük çocuk, elbise askısıyla kapıyı açınca, annesini kanlar içinde yerde yatarken buldu. Hemen yan evdeki anne annesine haber verdi. İhbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde göğsünde çok sayıda bıçak darbesi olduğu görülen İnan Berak'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Çocuk, polis aracına bindirerek evden uzaklaştırılırken yapılan incelemede, kapının zorlanmadan açıldığı, evdeki LCD televizyonun ise verandanın altına bırakıldığı ortaya çıktı. Polis, maktul İnan Berak'ın kocası Mehmet Berak ile kardeşi emekli infaz koruma memuru olan amca H.B.'yi gözaltına altı. Mehmet Berak ve kardeşi H.B., Antalya 1'inci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. H.B. tutukluluğa yapılan itirazın ardından 3 ay sonra 'kovuşturmaya yer olmadığına dair karar'la tahliye oldu.
    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Savcılık, hakkında 'kovuşturmaya yer olmadığına dair karar' alınan H.B. için de ek iddianame hazırladı. İddianamede, 'şüphelinin üzerine atılı tasarlayarak ve kendini savunamayacak şekilde engelli olan maktule yönelik kasten öldürme suçunu kardeşi şüpheli Mehmet Berak ile birlikte tasarlayarak gece yarısı maktulün evine birlikte gitmek sureti ile maktulün en savunmasız olduğu ve kimsenin duymayacağı bir zaman diliminde maktulü bıçaklamak suretiyle öldürdükleri ve meydana gelen bu ölüm olayında şüphelinin de sorumlu tutulması gerektiğinden hakkında kamu davası açma gereği hasıl olmuştur' denildi.
    Mehmet Berak hakkında 'kendisini savunamayacak yakın akrabayı tasarlayarak öldürme suçu'ndan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, cinayetin ne şekilde işlendiği ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.
    Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan Mehmet Berak duruşmaya SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Diğer tutuksuz sanık H.B. ile maktulün 12 yaşındaki oğlu Y.B. da avukatlarla birlikte duruşmada hazır bulundu.
    Mehmet Berak duruşmada yazılı savunma yapacağını söyleyerek konuşmadı.
    Kardeşi H.B. ise olayda bir suçunun olmadığını, olay saatinde de evde bulunmadığını öne sürdü.
    Maktulün oğlu Y.B de savcılıkta verdiği ifadeyi tekrarlayarak, babasının başka kadınla yaşamasından dolayı annesiyle sık sık kavga ettiğini söyledi. Y.B., olay saatinde de uyku mahmurluğunda amcasını da evde görür gibi olduğunu iddia etti.
    Duruşma sanığın yazılı savunma yapması için ertelendi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow