hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelsiz sevgi atölyesi

    Engelsiz sevgi atölyesi
    expand

    Engelsiz sevgi atölyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DOWN Sendromlular ve Engelliler Derneği'nin 'Sevgi Atölyesi'nde sanatın birçok dalında engelsiz üretim yapılıyor. Sosyalleşmeleri sağlanan özel bireyler, bir yandan da sipariş alıp aile ekonomilerine katkı sağlıyor.
    Kepez Belediyesi'nce Zafer Mahallesi'ndeki bir park alanında tahsis edilen binada belediye, İŞKUR, Çamlıbel ile Teomanpaşa halk eğitimi merkezlerinin desteğinde başlatılan eğitimlere, özel bireyler yanında aile yakınları da katılıyor. 5 eğitmenin görev aldığı kurslar Covid-19 tedbirleri kapsamında önce hijyen, HES kodu, ateş ölçümü, mesafe ve maske uygulamalarıyla sürdürülüyor.
    SÜRPRİZ PROJELER
    Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, bireylerin sosyalleşmesi ve istihdam edilmelerine yönelik eğitim kurslarının özel bireyler ile annelere yönelik sürdürüldüğünü belirtti. Ay, "Önümüzdeki günlerde oluşturacağımız sürpriz yeni bir istihdam modeliyle Antalya'da bir ilki gerçekleştireceğiz" dedi, sözlerini şöyle sürdürdü;
    "Projelerimizin hayata geçirilmesinde en büyük gücümüz Kepez Belediyesi'nin özel bireylerimize kesintisiz hizmetidir. Her engelli çocuk, genç ve yetişkinin yapabileceği birçok iş var. Yeter ki onlara fırsat ve sorumluluk verilsin. Onlar engelleri kolayca aşabilecek azme, güce, kuvvete sahipler. Koronavirüs salgını sürecinden herkes gibi özel bireylerimiz de olumsuz yönde etkilendi. Kursların başlamasıyla da derin nefes aldılar, aileleriyle birlikte sosyal, kültürel, sanatsal aktiviteler yapma imkanına kavuştular."
    6 DALDA KURS AÇILDI
    Gülcan Ay, dernek binasında özel bireyler ve anneler için İŞKUR destekli, halk eğitimi merkezlerinin katkılarıyla 'el sanatları', 'seramik', 'dans', 'halk oyunları', 'mehter takımı', 'okuma-yazma' kursları açıldığını, haftanın 5 günü devam ettiğini de söyledi.
    Gülcan Ay, "Bireylerimiz, özel sipariş işler de alıp para kazanıyor, aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Bu durum bireylerimizin çalışma şevklerini, güven duygularını artırıyor, aileleriyle birlikte çok mutlu oluyorlar" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow