hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ertekin: Aşı programı yarış değil, sağlık güvencesidir

    Ertekin: Aşı programı yarış değil, sağlık güvencesidir
    expand

    Ertekin: Aşı programı yarış değil, sağlık güvencesidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, koronavirüs ile mücadelede birinci basamak hizmet sunucusu olan ikinci eczacı, yardımcı eczacı, stajyer eczacı ve eczane teknikerlerinin koronavirüs aşı programı dışında bırakıldığını ifade etti. Ertekin, "Aşı programı bir yarış değil, sağlık güvencesidir" dedi.

    Antalya Eczacı Odası Başkanı Ertekin, Türk Eczacılar Birliği'nin Eczacı Bilgi Sistemi'nde eczane çalışanlarının kayıtları sisteme işlendiği halde, aşılama programında bu listelerin hiçbirinin dikkate alınmadığını söyledi. Ertekin, "Antalya'da ve Türkiye genelinde Covid-19 ile mücadelede eczacılar ile birlikte birinci basamakta hizmet vermeye devam eden ikinci eczacı, yardımcı eczacı, stajyer eczacı ve eczane teknikerlerimiz dahil olmak üzere neredeyse tüm eczane çalışanlarımızın tamamı Covid-19 aşı programı dışarısında bekletilmektedir" dedi.

    AŞI PROGRAMINA ALINMADILAR

    Ertekin, "Daha önceden Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun belirlediği, ekip.saglik.gov.tr portalında, eczacı odalarımız tarafından oluşturulan çalışan listeleri, Türk Eczacılar Birliği'nin Eczacı Bilgi Sitemi'ndeki kayıtlı çalışanların işlenmesi sağlandı. Yapılan bu yöndeki çalışmalara karşın oluşturulan listelerin hiçbirinin dikkate alınmadığı gözlenmektedir. Canla başla çalışmaya devam eden ecza sektörü çalışanlarımızın aşılama programında bu tür aksaklıklara yer verilmeden bir an önce Covid-19 aşılarının yapılmaya başlanmasını Türk Eczacıları Birliği ve Sağlık Bakanlığımızdan talep ediyoruz. Aşı programı bir yarış değil, sağlık güvencesidir" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow