hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnafa 'e-ticaret ve ihracat' eğitimi verildi

    Esnafa e-ticaret ve ihracat eğitimi verildi
    expand

    Esnafa 'e-ticaret ve ihracat' eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TİCARET Bakanlığı ile PTT A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Antalya'da esnaf ve sanatkarlara 'e-ticaret ve ihracat eğitimi' verildi.
    Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Konferans Salonu'ndaki eğitim seminerinde e-ticaret ve ihracat uzmanları tarafından sunum yapıldı. Seminere, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Eğitim Daire Başkanı İsmail Hak, Bilgi Sistem Daire Başkanı Cevat Akgönüllü, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Akif Yılmaz, İhracatı Geliştirme Uzmanı Asım Çalış, PTT A.Ş. E-Ticaret Daire Başkanı Settar Ulu, Pazarlama ve Satış Daire Başkanı Özge Denli, PTT Bank Daire Başkanı Şefik Gündoğdu, Antalya Ticaret İl Müdürü Mesut İlter, Antalya PTT Başmüdürü Nurgül Altınöz, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, AESOB Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda Başkanları, çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı.
    'ESNAFIMIZ E-TİCARETTE GEREKLİ ENTEGRASYONU SAĞLAYACAK'
    AESOB Başkanı Adlıhan Dere, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bilgisayar ve internet kullanımının artmasıyla geleneksel ticaretin dönüşüme uğradığını, sanal ortama taşınmaya başladığını kaydetti. Bilgisayar ve akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla elektronik ticaret alanında büyük değişim yaşandığına vurgu yapan Başkan Dere, "Elektronik ticaret artık çağımızın alışveriş yapma alışkanlıklarından biri oldu. Ticaretteki payı giderek artıyor. Ülkemizin e-ticarette dünya ölçeğinde gerekli payı alması da bir anlamda esnaf ve sanatkarımızın bu alanda göstereceği efor ve gayrete bağlı olduğu gerçeği de önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır" dedi. 
    Ticaret Bakanlığı ve PTT A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolünün esnaf ve sanatkarlara önemli avantajlar sağlayacağını belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Vatandaşlarımız artık ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü internet üzerinden karşılamakta. Tüketiciler artık sokak sokak gezmek yerine oturdukları yerden bilgisayar ve cep telefonları vasıtasıyla istedikleri ürünlerin siparişini veriyor. Bu kapsamda, esnaf ve sanatkarlarımıza destek olmak ve e-ticarette var olmaları amacıyla Ticaret Bakanlığız ile PTT arasında bir protokol imzalandık. İmzalanan protokol ile esnaf ve sanatkarlarımız, PTT'nin e-ticaret altyapısı sayesinde ürünlerini ülkemize ve dünyaya pazarlarına açabilecekler" dedi.
    Protokolle PTT'nin, özel komisyon ve indirim oranlarıyla ürün satış, pazarlama ve reklam kampanyalarında esnafa destek olacağına değinen Adlıhan Dere, "Esnafımız PTT'nin güçlü altyapısı sayesinde dünya rekabetinde yerini alabilecektir. Ayrıca esnafımızın PTT'den alacağı Esnaf Kart ile Esnaf Kart Sahipleri Pttcell, PTT Kargo, PTT KEP, PTT Sigorta, Nakit ve Değerli Lojistiği hizmetlerinden indirimli yararlanacak, esnafımız daha güçlü hale gelecektir" dedi.
    'ESNAF VE SANATKARLARIMIZ TÜRKİYE'NİN TEMEL DİNAMİĞİ'
    Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan da esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü için sektör analiz programı başlattıklarını ve program doğrultusunda ortaya çıkan raporlara göre hareket ettiklerini aktardı. PTT A.Ş. ile gerçekleştirdikleri projenin temel amacının esnaf ve sanatkarların çağa ayak uydurmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Erkan, "İnşallah bu projeyle birlikte, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda esnaf ve sanatkarımızın e-ticaret ve ihracat alanında da çeşitli kazanımlar elde edeceğine ve e-ticarette büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz" dedi.
    Ticaret Bakanlığı ve PTT A.Ş. işbirliğinde, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştirilen e-ticaret ve ihracat eğitim semineri, Ticaret Bakanlığı ve PTT A.Ş. e-ticaret ve ihracat uzmanlarının eğitim sunumları ve PTT Esnaf Kart tanıtımlarıyla sona erdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow