hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım hizmeti mutlu ediyor

    Evde bakım hizmeti mutlu ediyor
    expand

    Evde bakım hizmeti mutlu ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, zor durumda olan yaşlı, yatalak, engelli ve evsiz bireylere evde bakım hizmeti ile destek oluyor. Engelli, yaşlı ve yatalak durumdaki vatandaşların muayene ve tedavileri, öz bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor. Mobil kuaför hizmeti de verilen bireyler Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür ve dua ediyor.
    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek'in 'zor durumda olan her vatandaşın yanında olacağız' talimatıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek için sosyal hizmetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda doktor, hemşire ve temizlik personelinden oluşan evde bakım hizmeti ekibi, yaşlı, engelli, yatalak hastaların tüm ihtiyaçlarını evlerine giderek karşılıyor. Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı evde bakım hizmetinden 1 Nisan 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında 4 bin 552 yaşlı ve hasta faydalanırken mobil kuaförden ise 3 bin 812 vatandaş hizmet aldı.
    ÖZENLE BAKILIYOR
    Antalyalı vatandaşların faydalandığı hizmet kapsamı içerisinde doktor ve hemşireler, periyodik olarak ziyaret ettikleri ve kendilerine ulaşan istek ve talepleri hassas bir şekilde değerlendirerek hizmet veriyor. Tıbbi malzeme desteği sağlanan, hastalara tansiyon, şeker takibi, enjeksiyon, pansuman gibi hizmetler veriliyor. Doktor ve hemşirelerin özenle gerçekleştirdiği evde bakım hizmetlerinin yanı sıra yaşlı ve hasta bireylerin evleri de temizleniyor. Aynı zamanda mobil kuaför hizmeti de veriliyor. Kuaför ekibi hasta ve yaşlı bireylerin saçlarını ve tırnaklarını keserek bakımlarını yapıyor.
    KUTSAL HİZMET
    Evde bakım hizmetinden faydalanan 93 yaşındaki Ayşe Özgül de evinde ziyaret edilerek muayene edildi. Tansiyonuna bakılıp şekeri ölçülen Ayşe ninenin odası temizlendi. Saçları kesilip, tırnaklarına bakım yapılan Ayşe Özgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e evine gönderdiği hizmet için dua ve teşekkür etti.
    DAHA NE İSTEYELİM
    Evde bakım hizmetinden faydalanan 86 yaşındaki Yüksel Beyoğlu'nun da doktor ve hemşire tarafından muayenesi yapıldı. Hasta bezi yardımı ile birlikte odasının temizliği de yapılan Beyoğlu'nun mobil kuaför tarafından saç ve tırnak kesimi gerçekleştirildi. Kızı Meliha Akyürek annesi ile birlikte yaşadıklarını ifade ederek, “Annem çok yaşlandı. Doktora götürmek zor oluyor. Sağ olsunlar evde bakım ekipleri bir telefonumuzla bizi yalnız bırakmıyor. Doktorlarımız hemşirelerimiz tedavimizi yapıyor. Temizlik ekibi evimizi temizliyor. Biz daha ne isteyelim" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow