hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EVSAD hizmete girdi

    EVSAD hizmete girdi
    expand

    EVSAD hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği'nin (EVSAD) Antalya Şubesi törenle açıldı.

    EVSAD'ın açılış kurdelesini İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü ve EVSAD Onursal Başkanı Uzm. Dr. Orhan Koç, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Süleyman Uysal, il Toplum İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vefa Sayraç ve yardımcıları, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kesti.

    EVSAD Antalya Şubesi Başkanı Halenur Şahin, derneğin amaç ve hizmetleri hakkında bilgi verdi. Derneğin, evde yatağa bağlı hastaların bakımını 5'i erkek, 45'i kadın olmak üzere 50 gönüllü ile yaptığını kaydeden Şahin, "Hastaya istemeden zarar verme korkusu azaltılacak. Tükenmişlik sendromu görülme oranı düşürülecek. Kamunun imkânlarından yararlanma oranı artırılacak. Evde yatağa bağlı hastanın evde bakım kalitesi yeterli düzeye ulaştırılacak, yaşam kalitesi yükseltilecek. Acil servis, yoğun bakım ve palyatif bakım merkezleri etkin şekilde kullanılacak. Hasta bakımını üstlenen kişilerin sosyal hayata dâhil olmaları sağlanacak. Hedef grup için bilmeleri gereken muhtelif konularda küçük gruplar halinde eğitim verilecek. Manevi danışmanlık yapılacak. Hedef grubun kolayca iletişime geçebileceği sosyal hizmet kurularak rehberlik yapılacak. Kahvaltı ve sosyal içerikli buluşmalar planlanacak" dedi.

    KURUMLAR DESTEK VERİYOR

    Halenur Şahin, Antalya'da projeye İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarına bağlı il müdürlükleri, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Antalya Müftülüğü ve sağlık sendikalarının destek verdiğini ifade etti.

    İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de 'Yorulan Gönüllerde Tebessüm Projesi'ne destek verdiklerini açıkladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow