hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fetih coşkusu başlıyor

    Fetih coşkusu başlıyor
    expand

    Fetih coşkusu başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın fethinin 812'nci yıldönümü kutlamaları kapsamında 2 Mart Cumartesi günü Antalya 1207 Fetih Kupası Türk Okçuluğu Yarışması gerçekleştirilecek. Okçuluk yarışmasına Diriliş Ertuğrul dizisi başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan ve şarkıcı Uğur Işılak da katılacak.
    Antalya'nın fethi kutlamaları bu yıl da 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kutlamalar için hazırlıklar tamamlandı.
    Fetih Yürüyüşü, Fetih Koşusu, Uluslararası Antalya Kongresi'nin yanı sıra, Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Solo Türk de gökyüzünü şenlendirecek. Kutlamalar, 1 Mart Cuma günü saat 10.00'da AKM Fuaye alanında; 'Selçuklu Sikkeleri Sergisi', 'Antalya'da Türk-İslam Medeniyetinin İzleri Fotoğraf Sergisi' ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü 'Antalya Selçuklu Kitabeleri Taştaki Emanetler Sergisi'nin açılışları ile başlayacak.
    DÜZYATAN VE IŞILAK COŞKUYA ORTAK OLACAK
    2 Mart Cumartesi günü saat 14.00'da Antalya Spor Salonu'nda 2. Antalya 1207 Fetih Kupası Türk Okçuluk Yarışması gerçekleştirilecek. Geçen yıllarda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalara bu kez sanatçılar da eşlik edecek. Ata Sporları Federasyonu işbirliği ile düzenlenecek 9-24 yaş arası ulusal katılımın sağlanacağı Türk Okçuluk Yarışması'na Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu oyuncu Engin Altan Düzyatan da katılacak. Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunu konu alan Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, fetih coşkusunu Antalyalı sevenleriyle yaşayacak. Engin Altan Düzyatan'ın yanı sıra şarkıcı Uğur Işılak da coşkuya ortak olacak. Sanatçılar yarışmacıların heyecanına ortak olurken, ok atışlarıyla da yarışmaya renk katacak.
    3 Mart Pazar günü 08.45'te 14. Uluslararası Runatolia Fetih Koşusu, saat 14.00'da Sahil Antalya Yaşam Parkı'nda Fetih Yürüyüşü düzenlenecek. Ardından, 'Solo Türk'ün' özel gösterisi ve Uğur Işılak konseriyle kutlamalar sürecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow