hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk, Finike'de törenle anıldı

    Atatürk, Finikede törenle anıldı
    expand

    Atatürk, Finike'de törenle anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'nci yıl dönümünde törenle anıldı.

    Finike Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene; Kaymakam Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Kaan Katmer, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Murat Kemal Karayaka, askeri erkân, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

    Törende; kaymakamlık ve belediye adına çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrak yarıya indirildi ve meşale yakıldı. Programın ardından Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aydın Arıcan, Kadın Kolları Başkanı Gönül Arıkan, partililer, Atatürkçü Düşünce Derneği Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk de Atatürk anıtına çelenk koydu.

    Çelenk töreninin ardından Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlamına ilişkin konuşmayı rehberlik öğretmeni Zeki Yigen yaptı. Öğrenciler, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan eserlerini okudu. Anma programında ayrıca öğrenciler solo olarak Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Atatürk Ortaokulu bilişim teknolojileri öğretmeni Fatih Dirlik tarafından Atatürk ile ilgili slayt ve video gösterimi yapıldı. Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında, 'Atatürk' konulu sergi de açıldı.

    Öte yandan; Finike Belediyesi Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Ayrıca, vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazmaları amacıyla saat 08.30- 00.00 arası meydana kurulan kürsüye 'anı defteri' konuldu. Meydanda ayrıca gün boyu Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirilecek. Saat 19.00 sıralarında ise Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin sosyal medya hesabından canlı yayınlanacak programla vatandaşlar Atatürk'le ilgili düşüncelerini aktaracak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow