hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı

    Çanakkale şehitleri Finikede anıldı
    expand

    Çanakkale şehitleri Finike'de anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

    Finike Yunuslu Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkan vekili Kemal Gökyar, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Alper Yalçın, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, daire amirleri, şehit aileleri ve gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

    Günün anlamına ilişkin konuşma yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ertuğrul Havuz, "Çanakkale'de 104 yıl önce 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferiyle mutlu olmak değildir. Amaç vatan savunmasıysa, amaç hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse buna savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Çanakkale'yi üç kelimeyle anlatın deseler, derdim ki geldiler, gördüler ve döndüler" dedi.

    Çelenk töreninin ardından Canan- Yavuz Gürkan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda tarih öğretmeni Merve Batar, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Tiyatro, oratoryo ve Çanakkale Müzesi slayt gösterisinin ardından Finike Bilim Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Ali Özkan'ın, büyük bir coşkuyla anlattığı, "Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'ndaki rolü" ilgiyle izlendi. Kompozisyon ve şiir dalında ödül alan öğrencilerin eserlerinin de okuduğu programda, dereceye giren öğrencilere protokol eliyle ödülleri verildi. Program hoşaf ikramı ve Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı serginin gezisiyle sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow