hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhuriyet Bayramı Finike'de törenle kutlandı

    Cumhuriyet Bayramı Finikede törenle kutlandı
    expand

    Cumhuriyet Bayramı Finike'de törenle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü törenle kutlandı.
    Finike'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Zafer Sağ'ın kaymakamlık binasında tebrikleri kabulüyle başladı. Finike Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde devam eden kutlamalara, programı hazırlayan Cengiz Topel Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Programa; Kaymakam Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya, Finike Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Kaan Katmer, Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Murat Kemal Karayaka, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Kaymakam Zafer Sağ, "29 Ekim milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Bugün insanlık tarihinin en çılgın savaşlar sonucunda bir milletin bağımsız ve özgür yaşama iradesini kemikleştirdiği gündür. 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek kanının son damlasına kadar vatanını savunan ecdadımızın Cumhuriyeti bize armağan ettiği gündür. Cumhuriyet, milletimizin varlığının, bağımsızlığının ve geleceğinin yegane temelidir" dedi.
    "Cumhuriyeti yaşatmak, korumak ve ileriye taşımak her birimizin milli vazifesidir" diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Sağ, "Millet olarak bunun haklı gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki Cumhuriyet Bayramı'nın yıl dönümlerini tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya her zaman politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu milli birlik ve beraberlik bilinciyle mümkün olacaktır" diye konuştu.
    Cumhuriyetin ilan edilmesiyle ilgili belgesel sunumunun ardından öğrenciler şiir okudu ve solo marş söyledi. Öğretmenler, oratoryo gösterisi öncesinde Azeri türkü eşliğinde Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağı ile sahneye çıktı.  Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda ayrıca halk oyunları öğretmeni Sadık Duran, frak giyerek zeybek oynadı. Bu sırada Atatürk'ün zeybek oynarken çekilen görüntüsü de ekrana yansıtıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow