hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz kaplumbağası yuvası korumaya alındı

    Deniz kaplumbağası yuvası korumaya alındı
    expand

    Deniz kaplumbağası yuvası korumaya alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE sahilinde deniz kaplumbağasının yumurtalarını bıraktığı alan belediye zabıta ekipleri tarafından korumaya alındı.

    Finike sahilinde gece karaya çıkan deniz kaplumbağası kumsalda açtığı çukura yumurtalarını bıraktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine sahile giden Finike Belediyesi zabıta ekipleri, yuvayı korumaya aldı. İçerisinde yumurta bulunan çukurun etrafına metal çubuklar çakıp, etrafını şeritle çeviren zabıta görevlileri, sahilde denize giren vatandaşlara da bilgilendirmede bulundu.

    Sahilin, caretta carettaların yumurtlama alanı olduğunu söyleyen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, doğal dengenin korunmasına, ekolojik yaşamın sürdürülebilir kılınmasına önem veren bir belediye olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

    "Hemşehrilerimizden gelen bildirim üzerine hemen harekete geçtik. Bir caretta caretta yuvası tespit ederek, o alanı koruma altına aldık. Hemşehrilerimizin de yuvanın korunması için duyarlı olmasını rica ediyorum. Bilindiği gibi deniz kaplumbağaları sadece yumurta bırakmak için karaya çıkıyor. Bu kaplumbağalar sadece doğdukları yere geri dönerek, o alanı yuvaları olarak kabul ediyorlar."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow