hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike Belediyesi'nde aralık meclisi

    Finike Belediyesinde aralık meclisi
    expand

    Finike Belediyesi'nde aralık meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediyesi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi.

    Finike Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı, 15 meclis üyesinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda önergelerle birlikte 16 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Mustafa Geyikçi, toplantıda alınacak kararların ilçeye hayırlı olması dileğinde bulunarak. gündem maddeleri hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce İYİ Parti grup sözcüsü Ertürk Yazar ile MHP grup sözcüsü Çiğdem Aytekin, aralık ayının önemli günlerine dikkati çekmek amacıyla hazırladıkları yazıyı meclis üyeleriyle paylaştı.

    Toplantıda, 7 gündem maddesi Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilerek ikinci oturumda yeniden ele alındı. Turunçova Çavdır Mahallesi 276 ada 1 parselin, ticaret alanından, tarım ve hayvancılık tesis alanına dönüştürülmesine ilişkin madde oybirliğiyle kabul edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün evsel katı atık ücret tarifesi komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Ücretler hane başı yıllık 75.29 TL, sanayi kuruluşları çalışan başı yıllık 305.36 TL, diğer ticari kurumlar çalışan başı yıllık 113.78 TL, oteller yatak başı yıllık 81.99 TL, restoranlar metrekare başı yıllık 51.03 TL, marketler, bakkallar metrekare başı yıllık 51.03 TL, ticari olmayan kurumlar çalışan başı yıllık 55.22 TL, kamu binaları çalışan başı yıllık 49.36 TL, hastaneler yatak başı yıllık 49.36 TL, okullar öğrenci başı yıllık 5.44 TL olarak belirlendi.

    Toplantının 7. gündem maddesinde; Finike Altın Portakal Turizm ve Sanayi Limited Şirketi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarına yönelik taksitlendirme için belediyenin kefil olması ve bir taşınmazın teminat gösterilmesi gerektiği ifade edilerek işlemler için Başkan Geyikçi'ye yetki istendi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen konu ikinci oturumda yeniden ele alınarak, değerlendirildi. Belediyenin kefil olması, Yeni Mahalle 530 ada 8 parselle aynı mahallede bulunan 2 ve 3 nolu parsellerin teminat olarak gösterilmesi, ayrıca işlemler için Başkan Geyikçi'ye yetki verilmesini uygun bulan komisyon kararı oybirliğiyle kabul edildi.

    Toplantının 8. gündem maddesinde ise beton santralinde kullanılmak üzere araç satın alınması görüşüldü. Başkan Geyikçi, beton santralinde kiralama yöntemiyle kullanılan araçların belediyeye ait şirkete külfet olduğu dolayısıyla kampanyalardan faydalanarak araç satın almanın daha uygun olacağı görüşünü savundu. 1 adet çift kabin araç, 2 adet kırkayak mikser kamyon, 1 adet 10 teker mikser kamyonun satın alınarak Finike Altın Portakal Turizm ve Sanayi Limited Şirketi'ne sermaye aktarımı yapılması, komisyonun da uygun görüş belirtmesiyle kabul edildi.

    Toplantının 9 gündem maddesinde ihtiyaç sahibi hastaların tedavi amacıyla Antalya'ya götürülüp, getirilmesi için minibüsle 1 adet 350 ED uzun şase kamyonet, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne 1 adet çift kabin araç, Temizlik İşleri Müdürlüğü için de 1 adet çift kabin araç satın alınması görüşüldü. Başkan Geyikçi, belediyenin hizmet alanının geniş olması sebebiyle araç sıkıntısı yaşandığını, hizmetlerin daha ekonomik sürdürülebilmesi için kiralamayı devam ettirmek yerine satın almayı uygun gördüklerini kaydetti. Konu, daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Komisyonun da uygun bulduğu talep oybirliğiyle kabul edildi.

    Toplantıda ayrıca sağlık, sosyal, eğitim ve spor alanlarında çalışacak gönüllülere ilişkin hazırlanan, Gönüllüler Yönetmeliği kabul edildi. Yazır Mahallesi'nde yapılacak kadastro çalışmalarında, kurum ekipleriyle görev yapacak 6 bilirkişi seçilmesi kararlaştırıldı. Kale Mahallesi 14 ada 132 parsel üzerindeki apartmanın zemin katında bulunan 1 ve 2 bağımsız asma katlı dükkanlar ile çatı katında bulunan dairenin satışı görüşüldü. MHP meclis üyelerinin ret verdiği satış kararı oy çokluğuyla kabul edildi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow