hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike Belediyesi'nde kasım meclisi

    Finike Belediyesinde kasım meclisi
    expand

    Finike Belediyesi'nde kasım meclisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi.

    Finike Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı 11 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Mustafa Geyikçi, toplantıda alınacak kararların ilçeye hayırlı olması dileğinde bulunarak, gündem maddeleri hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı. Turunçova Çavdır Mahallesi'nde imar plan değişikliğine ilişkin konu İmar Komisyonu'na sevk edildi. Toplantıda norm kadro değişikliğinin yanı sıra mülkiyeti Finike Belediyesi'ne ait Karşıyaka Mahallesi, Yavu Kümesi mevkiinde 282 ada 2 parsel sayılı 224.57 metrekare arsa satışının, Resmi Gazete'de yayımlanan İmar Kanunu değişikliği ve eklenen madde hakkında bilgi aktarılarak, encümene yetki istendi. Yetki oy birliğiyle kabul edildi.

    Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce gurubu adına söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Ertürk Yazar, kasım ayının önemine dikkat çekerek, "Bizlere Cumhuriyeti hediye eden Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81. yılında saygıyla ve minnetle anıyoruz. Vatanın birliği, bütünlüğü ve huzuru uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi saygıyla selamlıyor, rahmetle anıyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. 24 Kasım aynı zamanda Mustafa Kemal'e Atatürk soyadının verildiği tarih. Bu vesileyle başöğretmenimizin de Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz. 1 Kasım Arap alfabesinden Türk harflerine geçişin de yıl dönümü, kutlu olsun. 20 Kasım Çocuk Hakları Günü ve 29 Kasım da kadına yönelik şiddetle mücadele haftasıdır. Bu vesileyle çocuğa ve kadına yönelik şiddeti nefretle kınıyoruz" dedi.

    Başkan Mustafa Geyikçi de dilek ve temenniler kısmında ilçede vatandaşlar tarafından rahatsızlık olarak dile getirilen EDS konusunda meclis üyelerine bilgi aktardı. Başkan Geyikçi, "EDS kapsamında belirlenen hız limitleri Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde belirtilen şartlar doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenmektedir Finike- Kumluca D-400 karayolunda hem EDS hem de gezici radar uygulamalarında geçerli hız limitleri otomobil için 70 km, kamyon ve otobüsler için 50 km olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu hız limitlerine belediyemiz temsilcisi ilgili kararda şerh düşmüştür ve belediyemiz tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME'ye hız limitlerinin arttırılması için resmi başvuru yapılmıştır. Bu konuda yaptığımız görüşmeler sonrasında EDS ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapılacağı bilgisini aldık" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow