hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike geleceğini planlıyor

    Finike geleceğini planlıyor
    expand

    Finike geleceğini planlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de, yerel dinamiklerin girişimi ve belediyenin desteğiyle 26-28 Mart tarihlerinde yapılacak 'Finike Geleceğini Planlıyor' konulu panel için ön toplantı düzenlendi.

    Geçen yıl ekim ayında bir araya gelen ve kendilerine 'Geçmişten Geleceğe Finike Girişim Grubu' adını veren topluluk, aylar süren çalışmaların ardından ilk etkinliğini 26-28 Mart tarihlerinde düzenleyecek. Tarım, turizm, arkeoloji ve şehircilik konularının ele alınacağı ve 3 gün sürecek 'Finike Geleceğini Planlıyor' konulu panelde ayrıca, kültürel etkinlikler ve portakallı tatlar yarışması gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü Finike portakalının tam da çiçek açtığı döneme denk gelen etkinliklerin uzun vadede kitleleri peşinden sürükleyen bir organizasyona dönüşmesi hayal ediliyor.

    Panel öncesi Finike Belediyesi'nde ön toplantı düzenlendi. Toplantıya, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Şima Akça, Arkeolog Beyhan Şekerci katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Geyikçi, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı ile ilçeye katma değer kazandırmak, gelecek vizyonunu oluşturmak adına çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek şunları söyledi;

    “Finike'ye gönül vermiş, Finike'nin her alanda gelişimini artırmak için yola çıkış olan Girişim Grubu üyelerimiz aylar öncesinde bizi ziyaret ederek, düşüncelerini aktardı. Finikemiz için hayallerini, geleceğe yönelik planlamalarını ve kısa vadede hayata geçirmek istedikleri çalışmaları aktardı. Bizim bu güzel düşünceleri görmezden gelmemiz kabul edilemezdi. Bu çerçevede belediye olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi açıkladık ve veriyoruz. Bu çalışmalar en kısa zamanda meyvelerini verecektir ve Finikemiz tarımın yanı sıra turizmde, arkeolojide ve şehircilikte geleceğe damgasını vuracaktır."

    Finike'nin turizm sektöründe kimliğini aradığını kaydeden Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Şima Akça da “Finike, tarım kenti olmanın yanı sıra aynı zamanda bir turizm ve arkeoloji kenti. Tarım, turizm, arkeoloji ve şehircilik alanlarında konusunda uzman isimler panellerimize katılarak konuşma yapacak. Alanlarında başarılı olmuş isimler hikayelerini bizlerle paylaşacak. Halkımızın ilgisini çekecek organizasyonlar da düzenliyoruz. Bunlardan birisi 'Portakallı Tatlar' yarışması. Yarışmada ilçemiz sınırları içerisinde ikamet eden kadınlarımız, narenciye ürünleri kullanarak yiyecek ve içecekler yapacak. Gurmelerden oluşan jürimiz en güzel lezzeti seçecek. Dereceye giren kadınlarımızı altın ile ödüllendireceğiz. Etkinlik kapsamında resim ve fotoğraf sergileri, müzik dinletileri ve belediye önünden başlayıp, Limyra Antik Kenti'nde sona erecek bisiklet turu da düzenlenecek" şeklinde konuştu.

    Girişim Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Beyhan Şekerci ise bir hayal ile yola çıktıklarını ve bu hayali gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Etkinlikleri düzenleyeceğimiz dönemde portakal çiçekleri açmış olacak. İlçemizin dört bir yanını portakal çiçeği kokusu saracak. Umarım bugün attığımız bu adımlar gelecekte düzenlenecek portakal çiçeği festivalinin temelini oluşturur" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow