hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike HEM'de yıl sonu sergisi

    Finike HEMde yıl sonu sergisi
    expand

    Finike HEM'de yıl sonu sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.

    Finike Spor Salonu'ndaki yıl sonu sergisinin açılışına Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aktar, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, AK Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, MHP İlçe Başkanı Recep Şahin, Müftü Abdurrahim Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Mal Müdürvekili Mustafa Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürvekili Fikret Özen, HEM Müdürü Mehmet Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaş katıldı.

    Kurdelesi kesilerek açılışı yapılan yıl sonu sergisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Kaymakam Ergün Baysal, muazzam bir kalabalıkla sergi günleri yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Yaklaşık 13 yıllık mülki idare amirliği mesleğimde halk eğitim merkezlerimizin çeşitli branşlarda açmış olduğu kursların kapanış törenlerini yapmaktayız. İlk defa böyle muazzam kalabalıkla karşılaşıyorum. Vatandaşlarımızın, halk eğitim faaliyetlerine teveccüh gösterip böyle bir atmosferde ürünlerin sergilenmesine katkı sağladıklarını görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor" dedi.

    HEM Müdürü Mehmet Şimşek de yıl boyunca yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geniş bir yelpazede yıl içinde 335 kurs açıldığını, 5 bin 341 kadın, 2 bin 791 erkek olmak üzere 8 bin 132 kişinin kurslarda bilgi ve beceri kazandığını, 4 bin 797 kursiyerin belge aldığını söyleyen Müdür Şimşek, kursların bir kısmının Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK bünyesinde, bir kısmının da Finike Belediyesi (FİNMEK) işbirliğiyle açıldığını kaydetti.

    Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından Kaymakam Ergün Baysal, HEM Müdürü Mehmet Şimşek ve protokol üyeleriyle sergiyi gezdi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide el emeği göz nuru çalışmalar büyük beğeni topladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow