hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike liman içine düzenleme

    Finike liman içine düzenleme
    expand

    Finike liman içine düzenleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediyesi, liman içini yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla başlattığı çalışmaları tamamlama aşamasına geldi.
    Bin 860 metrekare alanda devam eden çalışmaların kısa süre sonra tamamlanması ve liman içindeki parkın vatandaşların kullanımına açılması bekleniyor. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, liman içinin geçmişte ailelerin yürüyüş noktası olduğuna dikkat çekerek, "Yanlış uygulamalar nedeniyle aileler liman içine gitmekten imtina ediyordu. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bu alan yeniden ailelerin gözde noktası olacak" dedi.
    Alanda önce toprak dolgu ve tesviye işlemlerinin yapıldığını kaydeden Başkan Geyikçi, "Şu an parke taşı döşeme işlemlerine başladık. Öncesinde yol kenarına oturma alanı olarak da kullanılacak yarım metrelik duvarın inşasını yaptık. Parkın içerisinde yaklaşık 400 metrelik yürüyüş alanı olacak. Finike- Demre karayolunun alt kısmında bulunan duvarı Boldağ'dan getireceğimiz yöreye özgü kaya ve taşlarla dekore edeceğiz. Çiçeklerle ve ağaçlarla bezeyeceğimiz parkımız aynı zamanda güzel bir peyzaja sahip olacak. Liman içinde bulunan küçük amfi tiyatroyu da yenileyeceğiz. Atıl haldeki bu alanda gerekli çalışmaları yaparak, küçük gösteriler için kullanıma açacağız. Çocuklar için oyun alanı da koyacağımız parkımız, ilçemizin gözde bir merkezi olacak" diye konuştu.
    Yıllar önce ilçe sakinlerinin akşamları ailecek çıktığı yürüyüşlerin uğrak noktasının liman içi olduğunu kaydeden Başkan Geyikçi, "Zaman içerisindeki yanlış uygulamalar nedeniyle liman içinin ne hale geldiğini hemşehrilerim biliyor. Haliyle aileleriyle liman içine gitmez, gidemez olmuşlardı. Şimdi o kötü görüntülere son verdik. O istenmeyen yapıları yıktık. Ve burayı hemşehrilerimize kazandırdık. Parkın yanında belediyemize ait bir bina var. Orayı da ilçemize yakışır hale getirip, vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız. Hemşehrilerimizden isteğim çalışmalar tamamlandıktan sonra parkımıza sahip çıksınlar. Son dönemlerdeki hale gelmesine asla müsaade etmesinler" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow