hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike SYDV'ye 2 bin başvuru

    Finike SYDVye 2 bin başvuru
    expand

    Finike SYDV'ye 2 bin başvuru

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Kaymakamı Ergün Baysal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) Açık Kapı, CİMER, telefon ve randevu yoluyla 2 bin kişinin müracaat ettiğini söyledi.
    Finike SYDV'ye Covid-19 salgınıyla birlikte binlerce vatandaş başvuru yaparak yardım talebinde bulundu. Salgın sürecinde yapılan yardımlar hakkında bilgi aktaran Kaymakam Ergün Baysal, 10 Mart tarihinden itibaren Covid-19 salgınının vatandaşlar üzerindeki sosyo ekonomik etkilerini azaltmak için SYDV'ye Açık Kapı, CİMER, telefon ve randevu yoluyla 2 bin kişinin müracaat ettiğini belirterek, şunları söyledi:
    "İkametgâhı ilçemizde olmayan ve mükerrer başvuruda bulananlar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde Faz 1 ve Faz 2 ödemelerinden faydalanan vatandaşlarımızın başvuruları dışındaki 370 hane başvurusu sonuçlanarak 130 bin TL nakdi yardım yapıldı. 230 hanenin işlemleri ve yeni yapılan başvurular inceleniyor. Ayrıca 360 haneye de gıda paketi dağıtılmıştır."
    1. faz ile 2. faz sosyal yardımları hakkında da bilgi aktaran Kaymakam Baysal, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1. faz ödemesine yönelik 1280 kişiye 1000'er lira, 2. faz ödemesi olarak da 953 kişiye 1000'er lira yardım yapıldığını kaydetti. Bu süreçte, sosyal mesafeye ve hijyene riayet etmenin önemli olduğunu da vurgulayan Kaymakam Baysal, vatandaşların yayınlanan emir ve kurallara azami derecede uymalarının bu dönemin daha rahat atlatılmasına katkı sağlayacağını kaydetti. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow