hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de 1217 koronavirüs denetimi

    Finikede 1217 koronavirüs denetimi
    expand

    Finike'de 1217 koronavirüs denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE'de, salgını önlemeye yönelik alınan tedbirler kapsamında 19 Ağustos itibarıyla 510 iş yerine, 1217 denetim gerçekleştirildi.
    Finike Kaymakamlığı koordinesinde koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine yönelik periyodik olarak denetimler yapılıyor. Finike Kaymakamı Zafer Sağ, ülke genelinde, salgın genel seyrinin yukarıya gidiş yönünde olduğunu belirterek, daha dikkatli olunması ve kurallara riayet edilmesi gerektiğini hatırlatarak, 19 Ağustos itibarıyla 510 iş yerine periyodik olarak 1217 denetim yapıldığını söyledi.
    Denetimde olan ekiplerin, maske, mesafe ve hijyen konusunda tavsiye niteliğinde uyarılarda bulunduğunu belirten Kaymakam Sağ, ilçede pozitif vakaların temas ettiği 72 kişi olduğunu, filyasyon takibinde olan bu vatandaşlara da 178 denetim yapıldığını söyledi. Filyasyon kurallarına riayet etmeyen 3 kişiye ise idari yaptırım cezası uygulandığını belirten Kaymakam Sağ, 14 gün izole tedbirine tavizsiz uyulmasının, salgının yayılmasını önleme noktasında önemli olduğunu hatırlattı.
    26 MAHALLEYE DENETİM EKİBİ OLUŞTURULACAK.
    Kaymakam Sağ, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 'İzolasyon Tedbirleri' konulu genelge kapsamında, 26 mahalleye yeni tip koronavirüs tedbirlerinin sahada etkin uygulanması için mahalle denetim ekipleri oluşturduklarını söyledi. Kaymakam Sağ, ekipte, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, din görevlileri, yerel yönetim temsilcileri ve kolluk kuvvetlerinin yer aldığını kaydetti.
    Koronavirüs tedbirlerini denetlemeye yönelik İl İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) kapsamında ekip oluşturulduğunu da söyleyen Kaymakam Zafer Sağ, ekibin, mahalle denetim ve iş yeri denetim ekiplerine gelen ihbar ve şikayetleri iletmek üzere 7 gün 24 saat esasına göre faaliyet göstereceğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow