hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de 33 tarihi bina restore edilecek

    Finikede 33 tarihi bina restore edilecek
    expand

    Finike'de 33 tarihi bina restore edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Eski Mahalle'de bulunan tarihi ve eski binaların aslına uygun restore edilmesine yönelik sunum toplantısı düzenlendi. 
    Finike Eski Mahalle'de tarihi 33 yapının restorasyon çalışmaları başlıyor. Finike Şekerci Han'da düzenlenen toplantıda, ev sahiplerine çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıya AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram, AK parti Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, belediye başkan yardımcıları, müteahhit firma, belediye birim müdürleri ve bina sahipleri katıldı. 
    Toplantıda restorasyonla ilgili sunumun ardından konuşan Milletvekili Atay Uslu, 1.5 yıl sonra tamamlanması hedeflenen proje ile güzel bir eser ortaya çıkacağını söyledi.
    BU PROJEYLE GEÇ KALMIŞLIK TELAFİ EDİLECEK
    Antalya Valiliğinin projeye destek verdiğini anımsatan Milletvekili Uslu, “Biz belediye ayrımı gözetmeden destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Elmalı'ya da çok ciddi destekler verdik. Güzel sonuçlar ortaya çıktı. Aynı güzellikler Finike'de de var. Biraz geç kalmış gibi gözüküyoruz. Ama bu projeyle beraber o geç kalmışlık telafi edilecek" dedi.
    FİNİKE'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
    Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, projeye yönelik çalışmanın 2018 yılında başladığını belirterek, “33 adet binada aslına uygun yenileme çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca yapıların bulunduğu sokaklarda da iyileştirme çalışması yapılacak. Sokak zeminleri kesme taşlarla kaplanacak. Sokak aydınlatmalarında ise tarihi havayı yansıtan malzemeler kullanılacak. Proje hayata geçtiği zaman Finike merkezinin de çehresi değişecektir" şeklinde konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow