hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de İlköğretim Haftası töreni

    Finikede İlköğretim Haftası töreni
    expand

    Finike'de İlköğretim Haftası töreni

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE'de 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı, 'İlköğretim Haftası' dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi.

    Atatürk Parkı önünde gerçekleştirilen törene; Finike Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Mustafa Kabul, Yusuf Topakçı, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Şimşek ve okul müdürleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda günün anlamına ilişkin konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Covid-19 virüsünün eğitimi de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

    "Bu yıl eğitim ve öğretim yılına dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid-19 virüsünün etkisi altında başlıyoruz. Covid-19 virüsü her şeyi olumsuz etkiledi. En çok etkilenen hizmetlerden birisi de eğitim- öğretim hizmeti oldu. Pandemiden dolayı belirsizliğin yaşandığı bu zor süreçte göstermiş olduğunuz gayretlerinizden dolayı teşekkür ederim."

    Eğitim- öğretim hizmeti gibi önemli bir görevi icra ettiklerini belirten Müdür Coşkun, "31 Ağustos'ta ülkemizdeki tüm okullar uzaktan eğitime başladı. 21 Eylül günü de anaokullarımız, anasınıflarımız ve ilkokul birinci sınıflarımızda okuyan öğrencilerimiz yüz yüze eğitim ve öğretime başlayacaklar. Bu hafta kutladığımız İlköğretim Haftası'nda okuma ve yazmanın önemini vurgulayacağız" dedi.

    Birçok sorunun temelinde eğitimsizliğin yattığını ifade eden Müdür Coşkun, "Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı başarabilmiş toplumlardır. Amacımız sadece bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüveni yüksek bir nesil yetiştirmek olmalıdır" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow