hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de kadınlar yemekte buluştu

    Finikede kadınlar yemekte buluştu
    expand

    Finike'de kadınlar yemekte buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde Eğitim-Bir-Sen üyesi kadınlar yemekte buluştu.

    Eğitim-Bir-Sen Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yemek programı düzenledi. Finike'deki bir restoranda düzenlenen yemeğe Eğitim-Bir-Sen Finike Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Mehtap Gökdemir, yönetim kurulu üyeleri ve kadınlar katıldı.

    Yemekte konuşan Mehtap Gökdemir, 150'si kadın 282 üyeleri bulunduğunu anımsatarak, programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti. Gökdemir, kadınların, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihin inşa ve ihyasında büyük roller üstlendiğini belirterek, şunları söyledi:

    "Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik, dini ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta, bu farklılıklar, gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik demokrasimizi güçlendirmenin yanı sıra aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır. Osmanlı'dan günümüze, bu çeşitlilik ve kimlik zenginliği yaşayan ülkemiz kadınları, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir."

    Atatürk'ün veciz ifadelerle Türk kadınını onurlandırdığını söyleyen Gökdemir, "Atatürk Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez' demek suretiyle kahraman kadınlarımızın değerini veciz bir şekilde ifade etmiş, onları hak ettikleri şekilde onurlandırmıştır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow