hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de 'kask' denetimi

    Finikede kask denetimi
    expand

    Finike'de 'kask' denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince 'Hayatıma Kastım Yok, Kaskım Var' projesi kapsamında motosiklet sürücülerine yönelik 'kask' denetimi yaptı.

    İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, karakol personeli ve motosikletli timlerin katılımıyla ana caddelerde 'kask denetimi' yaptı. Jandarma trafik ekipleri, uygulamalar sırasında kontrol noktasına kask kullanmadan gelen motosiklet sürücülerine kask temin etmeleri sağlandı. Kaskını kullanmayan sürücülerin ise yola devam etmesine izin verilmedi. Trafik ekipleri tarafından, ceza odaklı olmayan denetimlerde uyarı ve bilgilendirme yapılarak kask kullanmanın önemi anlatıldı.

    Finike'de kask takmayan motosiklet sürücüsü kalmayana kadar uygulamalara devam edileceğini belirten trafik ekipleri, “Burada amaçlanan cezai işlemden daha çok motosiklet kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanma sayılarının azalmasıdır. Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşmasını amaçlayan uygulamalarda olumlu sonuçlar aldık. Aynı sonucu kask kullanımı konusunda da almayı önemsiyoruz. Hedefe ulaşana kadar uygulamalara devam edecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow