hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya

    Finikede Kıbrıs gazilerine madalya
    expand

    Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- KIBRIS Barış Harekatı'na katılan Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi

    Finike Kaymakamlığı tarafından Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler onuruna madalya töreni düzenlendi. Madalya törenine ilçede yaşayan 11 gaziden 10'u katıldı. Kaymakam Ergün Baysal, KKTC hükümeti tarafından verilen madalyaları, 1974'te gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak 'gazi' unvanı alan Kıbrıs gazilerine takdim etti.

    Kıbrıs gazileriyle sohbet eden Kaymakam Ergün Baysal, milli mücadele ruhuyla memleket adına yapılan görevin kutsal olduğunu söyledi. Gazilere istek ve taleplerini soran Kaymakam Baysal, yardıma ihtiyaç duymaları halinde şehit aileleri ve tüm gazilere her zaman kapılarının ayrıcalıklı olarak açık olduğunu söyledi.

    Kıbrıs gazileri de ilgisi dolayısıyla Kaymakam Ergün Baysal'a teşekkür etti. Kendileri için manevi değeri yüksek madalya için 45 yıl beklediklerini ifade eden gaziler, KKTC hükümetine madalya talebinde bulunduklarını, 'Milli Mücadele Madalyası ve Beratı' verilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Programın ardından Kaymakam Ergün Baysal, gazilerle günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow