hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de laparoskopik yöntemle apandisit ameliyatı

    Finikede laparoskopik yöntemle apandisit ameliyatı
    expand

    Finike'de laparoskopik yöntemle apandisit ameliyatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Devlet Hastanesi'nde ilk kez, genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Türkay Belen tarafından anne ve oğluna bir hafta arayla laparoskopik yöntemle apandisit ameliyatı yapıldı.

    Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Finike Devlet Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik apendektomi ameliyatı gerçekleştirildi. Genel cerrahi uzmanı olarak Finike Devlet Hastanesi'nde yeni göreve başlayan Op. Dr. Türkay Belen, bir hafta arayla anne ve oğluna laparoskopik yöntemle apandisit ameliyatı yaparak sağlığına kavuşturdu.

    Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Türkay Belen, "Laparoskopik apendektomi (kapalı apandisit ameliyatı) büyük bir kesi işlemi yapılmadan apandistin alımını hedefleyen bir operasyondur. Bu operasyon sonrasında hasta günlük hayatına çok daha rahat bir biçimde devam edebilir, ameliyat kapalı teknikle yapıldığı için de rahatsız edici boyutta bir ameliyat izi olmaz" dedi.

    Başhekim Op. Dr. Yücel Kurt, uzman hekimlerin yanı sıra hastanenin teknik donanımını da arttırarak hastaların başka merkezlere sevkini azaltmayı, hasta konforunu ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçladıklarını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow