hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de Öğretmenler Günü kutlandı

    Finikede Öğretmenler Günü kutlandı
    expand

    Finike'de Öğretmenler Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

    Finike Atatürk Parkı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene; Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

    Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda, günün anlamına ilişkin konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, her mesleğin araç gereci, kaynağı ve uygulama sahası olduğunu belirterek, "Her meslek erbabı elindeki kaynak ve araç gereçlerle ortaya çeşitli ürünler koymak ister. Bizim mesleğin kaynağı da, araç gereci de ilimdir. İlmin ortaya çıkardığı ürünlerse her anlamda iyi yetişmiş öğrencilerimizdir" dedi.

    Öğretmenlik mesleğinin zor olduğunu ifade eden Coşkun, "Bir öğrencinin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeylerin bir öğrencinin davranışlarına yansıtılması yıllar süren bir çabanın sonucudur. Bu güzel davranışların, kazanılan bütün iyi huyların hepsinin bazen bir anda kaybolduğuna ve bütün emeklerin yerle bir olduğuna şahit oluruz. Bu olumsuzluklar şüphesiz ki şevkimizi de kırar. Ancak sabır ve azim biz öğretmenlerin zorluklar karşısındaki en önemli gücüdür" diye konuştu.

    Açılış konuşmasının ardından Öğretmenler Günü temalı şiir yarışmasında birinci olan Ege Polat şiirini okudu. Tören; 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen Öğretmenler Günü temalı, resim, kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere protokol eliyle plaket verilmesiyle sona erdi. Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlanan program koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edildi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow