hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de 'sıfır atık projesi' toplantısı

    Finikede sıfır atık projesi toplantısı
    expand

    Finike'de 'sıfır atık projesi' toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
    Finike Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Finike Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Çetin, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin eşi Kadriye Geyikçi, CHP Finike İlçe Başkanı Mustafa Ökten, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Cihan Ali Özbek, Temizlik İşleri Müdürü Erkan Çınar, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Temizlik işleri Müdürü Erken Çınar, 'Artık geleceği çöpe atmıyoruz' sloganıyla çıktıkları 'Sıfır Atık' projesiyle israfı önlemeyi hedeflediklerini söyledi. Oluşan organik, cam, plastik, kağıt ve metal tüm evsel atıkları yerinde ayrıştırdıklarını belirten Çınar, "Çevreyi kirletmeden ekonomiye kazandırıyor geleceğimizi koruyoruz" dedi.
    Çevre mühendisi Lütfiye Özbağdat ise israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi veya en aza indirilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağın ayrı ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması konularında bilgi aktardı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow