hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'de tarihi binalar yenileniyor

    Finikede tarihi binalar yenileniyor
    expand

    Finike'de tarihi binalar yenileniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle'de bulunan tarihi ve eski binaların aslına uygun yenilenmesi için ihale sürecinin başladığını açıkladı.

    Başkan Geyikçi, daha önce teknik nedenler nedeniyle ertelenen ihalenin 14 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00'te yapılacağını söyledi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Finike'nin çehresinin değişeceğini ifade eden Başkan Geyikçi, “Bu çalışmaların hayata geçirilmesinde Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun emeği ve katkısı çok büyüktür. Kendisine şahsım ve Finike halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Finike'nin çehresini değiştirecek çalışma hakkında bilgi veren Başkan Geyikçi, şöyle dedi:

    "İlçe merkezimizde bulunan Eski Mahalle'de 9'u tescilli, 14'ü geleneksel, 9'u 1950 tarihinden sonra inşa edilmiş 33 yapı bulunmakta. Bu yapılar süreç içerisinde deforme olmuş. Antalya Valiliğimizin desteği ile 33 binada aslına uygun yenileme çalışması gerçekleştirilecek. Ayrıca yapıların bulunduğu sokaklarda da iyileştirme çalışması yapılacak. Sokak zeminleri kesme taşlarla kaplanacak. Sokak aydınlatmalarında ise tarihi havayı yansıtan malzemeler kullanılacak. Bu çerçevede proje ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı ve ihale aşamasına gelindi. İhale 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Ardından çalışmalar için yasal süreç başlayacak."

    Projenin tamamlanmasının ardından binaların görülmeye değer bir hal alacağını ve Finike'nin geçmişini yansıtan turistik bir bölgeye sahip olacağını ifade eden Başkan Geyikçi, “Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Sayın Valimiz başta olmak üzere Antalya Valiliği'nin değerli çalışanlarına da teşekkür ederim" dedi. Başkan Geyikçi, Vali Karaloğlu'nun Antalya'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Başkan Geyikçi, projenin hayata geçmesinde emeği bulunan Finike Belediyesi personeline de teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow