hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finikeli öğrencilerden trafik projesi

    Finikeli öğrencilerden trafik projesi
    expand

    Finikeli öğrencilerden trafik projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde ortaokul öğrencileri 'Kör Nokta Uyarı Sistemi' adını verdikleri projeleriyle kör noktalardan trafiğe çıkmaya çalışan araçların kaza yapmalarını engelleyecek sistem geliştirdi.

    Finike İsmail Erol Ortaokulu öğrencileri robotik kodlama çalışması kapsamında trafiğe yönelik proje geliştirdi. Ekipte yer alan 5 öğrenci, bilişim teknolojileri öğretmeni Erkan Yelekçi önderliğinde, 'Kör Nokta Uyarı Sistemi' adını verdikleri projeleriyle kör noktalardan trafiğe çıkmaya çalışan araçların kaza yapmalarını engelleyecek sistem geliştirdi. Öğrenciler ayrıca projelerine bir adım ileri taşımak amacıyla geliştirdikleri yeni sistemle otomatik kapı sistemi ve bilgi ekranı uygulamasını da projelerine entegre etti.

    Öğretmen Erkan Yelekçi, "Okulumuz öğrencileri kör noktalarda araçların karşılaşabileceği sorunları çözebilmek adına Kör Nokta Uyarı Sistemi adını verdikleri çalışma yaptı. Çalışmalarını daha da geliştirmek ve zenginleştirmek isteyen öğrencilerimiz, okul bahçe kapısının kumanda ile kontrol edilmesini sağladı ve bilgi ekranı sistemini projelerine ekledi. Bu sistemle okul giriş çıkışında karşılaşılabilecek olumsuz durumların en aza indirilmesi hedeflenmiştir. Yapılan çalışmada programlanabilir donanımlar alınmış ve kodları okulumuz kodlama ekibi tarafından yazılarak donanımların amaca uygun hale gelmesi sağlanmıştır. Karşılaştıkları bir sorunu kendi kodları ile çözmeleri en büyük kazancımızdır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow