hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Finike'nin çocuk başkanı Ela oldu

    Finikenin çocuk başkanı Ela oldu
    expand

    Finike'nin çocuk başkanı Ela oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla belediye başkanı koltuğuna oturan 4'üncü sınıf öğrencisi Ela Tokgöz, çevre temizliğinden, kent kültürünü yansıtan müzelere kadar birçok talepte bulundu.

    Finike'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'nin koltuğuna Emin Akın İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ela Tokgöz oturdu. Okul Müdürü Ümit Kocakaya ve sınıf öğretmeni Gülgün Baycan'la belediyeye gelerek makama oturan çocuk başkan Ela Tokgöz, okul bahçelerindeki gri metal çöp kutularının yüksek olduğunu, çok temiz olmadığını ve kapağı çok ağır olduğu için kaldıramadıklarını söyledi.

    Minik Başkan Tokgöz, çöp kutularının daha küçük, kapağı daha kolay açılabilir ve geri dönüşüme atılacak çöpler için ayrı kutu konulmasını talep ederek, "Pis görünümlü gri çöp kutular hiç hoş görünmüyor. Kutular daha hijyen ve bizim ulaşabileceğimiz şekilde geri dönüşümlü olarak birkaç tane koyulmalı. Biz derste geri dönüşüm eğitimi alıyoruz" dedi.

    Sahil temizliğine de değinen Tokgöz, piknik yapan insanların çevreye karşı çok duyarsız olduğunu ve bunun da kendisini çok rahatsız ettiğini belirtti. Ayrıca sahildeki ışıkların çok fazla olduğunu ve bunun yumurtlama için sahile gelen Caretta carettaları çok rahatsız ettiğini aktaran çocuk Başkan Ela Tokgöz, ışıkların geceleri hem azaltılmasını hem de sahile doğru değil yola doğru kaydırılmasını istedi.

    Alışveriş yerlerinin malzeme koyarak kaldırımları işgal ettiğinden de yakınan minik Ela, kaldırımda yürüyemedikleri için yola inmek zorunda kaldıklarını söyledi. Parklardaki kırılan oyuncakların yapılması ya da yenilenmesini isteyen Ela, ayrıca yurt dışında olduğu gibi Finike'de de deney yapabilecekleri en az bir park olmasını bulunmasını talep etti. Ela, ayrıca Finike'de içinde tiyatro salonu, oyuncak müzesi ve etnografya müzesinin yer aldığı kültür merkezi talebinde bulundu.

    Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi de eğitim vakfı kurmak için çalışma başlattıklarını, okulların eksik ve ihtiyaçlarını karşılamak için bir fon oluşturulacağını söyledi. Başkan Geyikçi daha sonra Ela Tokgöz'e, 'Nutuk' adlı kitap hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow