hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Gönüllü Evlatlar' ile evde bakım hizmeti

    Gönüllü Evlatlar ile evde bakım hizmeti
    expand

    'Gönüllü Evlatlar' ile evde bakım hizmeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi, 'Gönüllü Evlatlar' projesiyle ilçe genelinde bakıma muhtaç 150 yaşlının ev temizliğini ve kişisel bakımlarını yapıyor.

    Finike Belediyesi tarafından 2014 yılında başlatılan 'Gönüllü Evlatlar' projesi kapsamında bakıma muhtaç 150 kişiye hizmet veriliyor. Finike Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, gün boyu kırsaldan ilçe merkezine kadar bakıma muhtaç insanları periyodik aralıklarla ziyaret ederek, ihtiyaçlarını gideriyor. Kışlık yakacak temini de yapılan yaşlıların sobası kuruluyor, kişisel bakımları yapılıyor ve evleri temizleniyor.

    Bakım yapılan yaşlıları eşi Dilek Sarıoğlu ile birlikte evlerinde ziyaret eden Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, "Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarımızdan oluşturduğumuz gönüllü bir ekibimiz var. 'Gönüllü Evlatlar' ismini verdiğimiz bu özel ekip, gittikleri evlerde kendi anne ve babalarına hizmet verir gibi çalışıyor. Biz de belli aralıklarla bakım hizmeti verilen yaşlılarımızı evlerinde ziyaret edip sohbet ediyoruz" dedi.

    Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen diğer çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Başkan Sarıoğlu, "İlçe dışına gitmesi gereken kişilere hasta servis aracı veriyoruz. 2. el kıyafet dükkânı açtık ihtiyaç sahibi kişiler buradan ücretsiz faydalanabiliyor. Öğrenci servisi, evde sağlık bakımı, evsizler misafirhanesi, eğitim yardımları, ücretsiz üniversite hazırlık kursları, yakacak ve gıda yardımları yapıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow