hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasyurt Tarım Fuarı açıldı

    Hasyurt Tarım Fuarı açıldı
    expand

    Hasyurt Tarım Fuarı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde, 25'incisi düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı kapılarını açtı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde Finike Belediyesi, Antalya Tarım Konseyi, Kumluca Ticaret Borsası ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Ticaret Borsası, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve diğer paydaşların desteğiyle 'Eski yerinde yeni yüzüyle' mottosuyla düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı, 7 yıl aradan sonra 25'inci kez kapılarını ziyarete açtı.

    Hasyurt Tarım Fuarı için düzenlenen törene, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, protokol üyeleri, akademisyenler, tüccarlar, üreticiler, komisyoncular, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    BAŞKAN BÖCEK: TARIMIN KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

    Fuarın açılışında konuşan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan, son olarak 2014 yılında 24'üncüsü düzenlenen ve 7 yıldır yapılmayan Hasyurt Tarım Fuarı'nın 25'incisini gerçekleştirdiklerini belirterek, tarımın kalkınması için çalıştıklarını söyledi. Tarımın başkenti Antalya'da ulusal ve uluslararası alanda tarım sektöründeki paydaşların bir araya gelmesine öncülük eden ve tarıma ivme kazandıran fuarların yapılmasını önemsediklerini anlatan Başkan Böcek, "Çiftçi kardeşlerimin tarımdaki gelişmeleri yakından takip etmesini ve kendilerini geliştirmelerini önemsiyorum. Bu fuarımızda da tarım konusundaki uzmanlarımız, akademisyenlerimiz ve tüm paydaşlarımızla bilgi ve deneyimlerimizi paylaşacağız. Fuarımızda; tohum, fide, gübre ve seracılık alanında değer üreten 70'in üzerinde firmamız 4 gün boyunca tek çatı altında sizlerle birlikte olacak. Çiftçilerimiz yeni hizmet ve ürünleri tanıyacak, tarımsal teknolojilerle tanışma ve kullandıkları ekipmanları kıyaslama fırsatı bulacaktır. Ayrıca yeni iş ve ticari birliktelikler kuracaklar" dedi.

    'VERİMLİ TOPRAKLARI EKONOMİK DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ'

    Türkiye'de örtü altı yetiştiriciliğinde Antalya'nın ilk sırada yer aldığını belirten Başkan Böcek, "Ürettiğimizi marka haline getirmeli, tanıtmalı ve pazarlamalıyız. Finikeli, Kumlucalı, Demreli, Kaşlı, Elmalılı hemşehrilerim olarak yöremizi bir seracılık merkezi haline getirdiniz. Bu bölgede tarımsal faaliyette bulunan 100 binin üzerinde vatandaşımız vardır. Antalya nüfusunun yarısı tarımla geçinmektedir. Allah'ın bize bahşettiği bu verimli toprakları ve iklim avantajımızı ekonomik bir değere dönüştürüyoruz. Türkiye'de örtü altı yetiştiriciliğinde ilk sırada olan Antalya'mız tarımda da ülkemizin yüzde 50'ye yakın ihtiyacını karşılamaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyemize ait 21 halimizde, 995 komisyoncumuz ve 905 tüccarımızla tarım sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

    KAYMAKAM SAĞ: FUAR YAŞATILMALI

    Finike Kaymakamı Zafer Sağ, 7 yıl aradan sonra düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı'nın Türkiye'nin ilk fuarı olmasından dolayı öneminin büyük olduğunu belirterek, "Bu nedenle yaşatılmalı, devam ettirilmeli. İlçemiz örtü altı sebze, nar ve turunç üretimiyle Türkiye ekonomisine katkı vermeye devam edecektir" dedi.

    ÇANDIR: FUAR TARIMIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

    Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da Türkiye'nin ilk tarım fuarını uluslararası alana taşıma hedefinde olduklarını söylerken, "Tarımdaki yenilikler, tarımdaki gelişmeler gerek akademik kadrolar gerek konusunda uzman ekonomist ve sektör paydaşlarıyla fuarda gündeme gelecek. Hasyurt Tarım Fuarı tarımın buluşma noktası olacak" diye konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından fuarı başlatan ve bugüne kadar gelmesine katkı koyanlara plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından tüm protokol üyeleri ve paydaşlar toplu fotoğraf çektirip açılış kurdelesini keserek fuarı ziyarete açtı. Protokol üyeleri daha sonra fuardaki stantları ziyaret ederek, bilgi aldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow