hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasyurt Tarım Fuarı için çalışma başlatıldı

    Hasyurt Tarım Fuarı için çalışma başlatıldı
    expand

    Hasyurt Tarım Fuarı için çalışma başlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE'de, çeyrek asra yakın bir geçmişi bulunan ancak son 5 yıldır düzenlenmeyen Hasyurt Tarım Fuarı'nın yeniden yapılması ile ilgili çalışma başlatıldı.

    Finike Belediyesi, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) önderliğinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde, tarım sektörünün tüm aktörlerinin katıldığı bir istişare toplantısı düzenlendi. Pandemi tedbirleri nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirilen toplantıda, kurum temsilcilerinin fuar ile ilgili düşünceleri dinlendi.

    Fuar hakkında bilgi aktaran Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, "Fuar ilk olarak 1992 yılında düzenlenmiş. O dönemde küçük bir alanda gerçekleşmiş. Ancak takip eden yıllarda büyüyerek, uluslararası bir boyut kazanmış. 5 yıldır düzenlenmeyen fuarı yeniden organize etmek ve bölgemiz üreticilerine sektörlerinde gelişmeleri, yenilikleri ve teknolojileri aktarmak istiyoruz. Umarım koronavirüs salgını hafifler ve fuarımızı 24- 26 Mart 2021 tarihlerinde yeniden organize ederiz" dedi.

    Okul bahçesinde küçük bir alanda, branda çadır altında başlayan fuarın kısa sürede 10 bin metrekarelik alanda yapılmaya başladığını hatırlatan Başkan Geyikçi, fuar nedeniyle yaşamını yitiren Belediye eski Başkanı Mahmut Esen'i de rahmetle andı. Başkan Geyikçi, konuşmasında bölgede tarım fuarına duyulan ihtiyacı da ifade etti.

    ATB Başkanı Ali Çandır ise konuşmasında Batı Akdeniz'in tarımsal üretimde önemli bir merkez olduğuna dikkati çekti. KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da fuarı eski coşkusuyla düzenleyecek birikime sahip olduklarını ve düzenleyeceklerini söyledi.

    Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Tarım ve Orman ilçe müdürleri, Ziraat Odası başkanları, Hal Derneği başkanları, Tüccarlar Derneği başkanları ve sektör paydaşları katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow