hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Sağ: Denetimler artacak

    Kaymakam Sağ: Denetimler artacak
    expand

    Kaymakam Sağ: Denetimler artacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Kaymakamı Zafer Sağ, koronavirüs (Covid-19) ile ilgili mücadelenin devam ettiğini, salgının artış gösterdiği bölgelerde denetimlerin artacağını kaydetti.

    Kaymakam Zafer Sağ, kısıtlamalar ve tedbirlerin etkisiyle vaka sayılarında azalma olduğunu ancak Turunçova, Yeşilyurt ve Yuvalı mahallelerinde hastalık seyrinin diğer semtlere göre daha yüksek olduğunu söyledi. Düzenli olarak denetimlerin yapıldığını aktaran Kaymakam Sağ, denetimler sırasında salgınla mücadele kapsamında maske kullanımı ve sosyal mesafe başta olmak üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan diğer Covid-19 tedbirlerine titizlikle uyulmasının önemine dikkati çektiklerini kaydetti.

    345 BİN 150 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

    Kaymakam Sağ, 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması ihlali nedeniyle 87 kişiye 274 bin 50 TL, maske takmayan 30 kişiye 27 bin TL, sosyal mesafe kurallarına uymayan 14 kişiye 44 bin 100 TL olmak üzere toplamda 345 bin 150 TL idari para cezası kesildiğini de söyledi. Salgın seyrinin yüksek olduğu semtlerde de denetimlerin artacağını belirten Kaymakam Sağ, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmasının, maske ve sosyal mesafe kuralları ile salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlere titizlikle uymalarının büyük önem arz ettiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow