hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira ödemeleri 3 ay ertelendi

    Kira ödemeleri 3 ay ertelendi
    expand

    Kira ödemeleri 3 ay ertelendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- FİNİKE Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, belediye mülklerinde kiracı olarak ticari faaliyetlerini sürdüren işletmelerden 3 ay kira alınmayacağını açıkladı.

    Finike Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı tarihi Şekerci Han'da, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle birçok iş yerinin kapalı olduğunu belirten Başkan Geyikçi, "Kiracı esnaflarımızın yanı sıra ecri misil ve satış kaynaklı belediye alacaklarını da 3 ay süreyle erteledik. Ertelemeden dolayı gecikme zammı da alınmayacak. Bu zor günlerde hemşehrilerimize destek olmak adına bu kararı aldık" dedi.

    Başkan Geyikçi, "Şekerci Han'da yapılan olağanüstü belediye meclis toplantımızda önceki dönemden kalan 13 milyon TL tutarındaki kredinin, daha düşük bir kredi oranıyla yapılandırılması için Halkbank Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapılması kararı alındı. Belediye meclisimizin aldığı bu karar Finike'mize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

    Başkan Geyikçi, 2 maddenin karara bağlanmasının ardından Ramazan ayı münasebetiyle başlatılan 'Bir iftar da sen ver', 'Bir sahur da sen ver' kampanyası hakkında bilgi verdi. Başkan Geyikçi, "Ramazan ayı süresince ilçemizde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. Hayırsever Finike halkımız da kampanyaya dahil olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olabilir. Hayırseverler, bunun için 0242 855 55 66 numaralı 'Yalnız değilsin' masamızı arayarak veya belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurarak, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize yardımda bulunabilir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow