hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye, Kazakistan dostluğu için yürüdüler

    Türkiye, Kazakistan dostluğu için yürüdüler
    expand

    Türkiye, Kazakistan dostluğu için yürüdüler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA) - KAZAKİSTAN'dan Türkiye'ye gelen Oralkhan Tymbayev ile Damir Kusheyev, 11 Mart'ta başlayıp İstanbul'dan Ankara'ya 20 gün süren yürüyüşün ardından Finike'de Likya Yolu yürüyüşüne başladı. İkili, yürüyüşünü Türkiye ve Kazakistan arasında dostane köprü oluşturmak için yaptıklarını söyledi.

    Geçen yıl Türkiye'yi bisikletle 2700 kilometre pedal çevirerek gezen Damir Kusheyev, bu yıl arkadaşı Oralkhan Tymbayev ile yeniden geldi. Kazakistan ve Türkiye arasındaki diplomatik dostluğun yanı sıra milletler arası bağ kurmak amacıyla yola çıkan ikili 11 Mart'ta İstanbul'dan başlayıp, Ankara'ya yürüdü. 20 gün süren yürüyüşün ardından ikili ünlü Kazak aydını Abay Kunanbayev'in abidesini ziyaret etti. Daha sonra 1 Nisan'da Antalya'ya otobüsle gelen ikili planladıkları Likya Yolu'nda yürüyüşe başladı.

    Damir Kusheyev ile Oralkhan Tymbayev Likya Yolu yürüyüşünde Finike ilçesinde oturan tanıdıkları Lezzet ve Mustafa Kamaylı çiftini ziyaret etti. 2 gün mola veren ikili daha sonra 550 kilometrelik Likya Yolu yürüyüşünü tamamlamak için rotalarında devam etti. Yürüyüş amacı hakkında bilgi veren Damir Kusheyev, "Türkiye 1991'de bağımsız Kazakistan'ı tanıyan ilk ülke. Türk kardeş halkına saygı göstermek için yürüdük. İki ülke arasında dostane köprü kurmak istedim. Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30'uncu yıldönümünde İstanbul'dan Ankara'ya yürüdük. ve gezgin olarak Likya Yolu'nu geçmek bizim görevimiz" dedi.

    Damir Kusheyev, daha önce de Güney Kore'yi bisikletle geçtiğini ve Kazakistan'ın çevresinde 2 kez bisikletle seyahat ettiğini, Kazakistan'ı yürüyerek geçtiğini anlattı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow