hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üretici 2,5 liraya ürettiği domatesi 1,5 liraya satıyor

    Üretici 2,5 liraya ürettiği domatesi 1,5 liraya satıyor
    expand

    Üretici 2,5 liraya ürettiği domatesi 1,5 liraya satıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Toptancı Hali Derneği Başkanı İsmail Karataş, üreticinin 2,5 liraya ürettiği domatesi kalitesine göre 80 kuruş ila 1,5 lira arasında satarak zarar ettiğini söyledi. 
    Finike Toptancı Hali Derneği Başkanı İsmail Karataş, koronavirüs salgınının sebze üreticisini de olumsuz etkilediğini söyledi. Karataş, iç piyasaya düzenli mal sevkiyatı yapıldığını, hem iç piyasada tüketimin daha az olduğunu hem ihracattaki düşüş nedeniyle sebze fiyatlarında üreticiyi zarar ettirecek boyutta gerileme olduğunu kaydetti.
    Üreticinin 2,5 lira maliyetle ürettiği domatesi kalitesine göre 80 kuruş ile 1,5 lira arasında sattığını ve bu nedenle zarar ettiğini belirten Karataş, “İhracatta gümrükte bekleme nedeniyle bir sıkıntı var ama iç piyasaya güvenli bir şekilde ürün gidiyor. İhracata giden ürünlerde gümrüklerde bekleme olayından dolayı şoför bulunamıyor. Fiyatlar geçen haftaya göre düşüşe geçti. Önümüzdeki günlerde daha da gerileyecektir. İhracatta sıkıntı olunca iç piyasa eldeki ürünü kaldıramıyor. Çiftçi perişan halde. Ürettiği ürün pazar olmayınca mağdur oldu. 2,5 liraya ürettiği domatesi 80 kuruşa, 1 TL ya da 1,5 TL'ye satıyor. Diğer sebze fiyatları da önümüzdeki günlerde biraz daha düşecektir" diye konuştu.
    Koronavirüs nedeniyle halde hijyen kurallarına dikkat edildiğini de vurgulayan Karataş, “Virüs salgınıyla birlikte halde önlemlerimizi aldık. Dezenfekte uygulamaları aksatılmıyor, ayrıca alınan tedbirlere yönelik üreticiler ürününü bırakıp ayrılıyor. Çay kahve gibi ikramları kaldırdık. Buna benzer birtakım uygulamalarımız var" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow