hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Yazır üzümü' hasadı başladı

    Yazır üzümü hasadı başladı
    expand

    'Yazır üzümü' hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'nin Yazır Mahallesi'nde susuz ve organik üretilen Yazır üzümü 7,5 liradan pazar tezgâhlarında satılmaya başladı. 
    Yazır Mahallesi'nde yaklaşık 500 dönüm alanda susuz yetiştirilen Yazır üzümü, yörede kurulan pazar ve yol kenarlarında kilogram fiyatı 7,5 TL ile satışa sunuldu. 1942 yılından bu yana üretimi yapılan üzüm Antalya ve çevresinde büyük rağbet görüyor. Küçük bir alanda yetiştirilen organik Yazır üzümü, her derde deva olarak biliniyor. 
    2020 yılı hasadının başladığını belirten üretici Turgut Şahin, üzüm rekoltesinin bu sezon biraz daha düşük olduğunu 14-17 Mayıs'taki sıcak hava dalgasının Yazır üzümünü de olumsuz etkilediğini söyledi. Üzüm tanelerinin sıcak hava dalgası nedeniyle daha küçük olduğunu belirten Şahin, bu yılki rekoltenin 80- 130 ton arasında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini kaydetti. Ürünün kilogram fiyatının 7,5 TL'den satışa sunulduğunu aktaran Şahin, Yazır Üzümünün susuz yetişen ender meyvelerden olduğunu, zirai ilaç kullanılmadığını, organik olması dolayısıyla da vatandaşların rağbet gösterdiğini söyledi. Şahin, "Köyde yaşayan birçok kişi üzüm yetiştiriciliği yapıyor. Yetiştirdikleri ürünleri çevre ilçelerde kendileri pazara çıkararak satıyor. Antalya dışından talep olduğunda kargo ile gönderiyoruz" dedi. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow