hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Flüt orkestrası kuruldu

    Flüt orkestrası kuruldu
    expand

    Flüt orkestrası kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) bünyesinde eğitimlerin sürdürüldüğü 'Tazelenme Üniversitesi'nde Doç. Lelya Bayramoğulları'nın önderliğinde flüt orkestrası kuruldu.
    AÜ Gerontoloji Bölümü'nde 2016 yılında Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından kurulan 'Tazelenme Üniversitesi'nde 50 yaş üstü yetişkinler için Türkiye'de ilk olan Antalya Tazelenme Üniversitesi Flüt Orkestrası (ATFO) oluşturuldu. Orkestrayı, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Lelya Bayramoğulları çalıştırıyor.
    Doç. Lelya Bayramoğulları 3 erkek, 17 kadından oluşan orkestraya yaşları 50-78 arası yetişkinlerin katıldığını belirterek, "Günümüzde özellikle bir enstrüman çalabilmenin alzheimer hastalığını önlediği, yaşlanmaya karşı faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yetişkinlere çalgı eğitiminin yanı sıra teori, notasyon ve flüt çalma tekniklerini öğretiyorum" dedi.
    ATFO, ilk konserini 24 Nisan Cuma günü mezuniyet töreninde gerçekleştirececek. Orkestra, ikinci konserini de sonbaharda yurt dışında verecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow