hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fraport TAV Antalya Havalimanı, 'ACI Pandemi Sertifikası' aldı

    Fraport TAV Antalya Havalimanı, ACI Pandemi Sertifikası aldı
    expand

    Fraport TAV Antalya Havalimanı, 'ACI Pandemi Sertifikası' aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA,(DHA) - FRAPORT TAV Antalya Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından oluşturulan ve pandemi önlemlerini belirleyen sertifikayı almayı hak etti.

    Fraport AG ve TAV Havalimanları tarafından işletilen Antalya Havalimanı, dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde güvenli seyahat için ACI World tarafından oluşturulan "Havalimanı Sağlık Akreditasyonu'nun tüm beklentilerini karşılayarak sertifikayı aldı. Temel amacı yolcu ve çalışanların bulaş riskinden korumak ve sağlıklı seyahati teşvik etmek olan akreditasyon, 10 ana madde ve altında 117 alt başlıktan oluşan oldukça kapsamlı tasarlanmış önlemleri tanımlıyor.

    Antalya Havalimanı TAV Genel Müdürü Deniz Varol, pandemiye rağmen bu yılın ilk 11 ayında 9 milyon 450 bin yolcuya hizmet verdiklerini söyledi. Genel Müdür Varol, "Havacılık sektörü de dahil olmak üzere bir çok sektör için tüm dünyada sıkı şekilde düzenlenmiş ve küresel ölçekte geçerli kurallar bulunmaktadır. Bu doğrultuda hükümetlerin pandemi dönemini gerekli tedbirler alarak kaybı en aza indirgemek için sınır kapatma yoluna gittiğini biliyoruz. Bu uygulama nedeniyle havalimanları başta olmak üzere havacılıkla ilgili olan tüm sektör ciddi şekilde kötü etkilenmektedir. Bu etkiyi en aza indirgemek ise bizlerin görevi olup, havacılığın yeni düzenlemelerine en hızlı adapte olan sektörler arasında yer almasını sağlamaktayız" dedi.

    Genel Müdür Varol, Türkiye'nin turizm başkenti olarak kabul edilen Antalya'da yolculara güven ve konforunu aksatmadan pandemi önlemlerini en uygun ve titiz şekilde uygulamanın önemine vurgu yaparak, "Bu bağlamda ACI tarafından verilen 'ACI Pandemi Sertifikası' almaktan da memnuniyet duymaktayız" diyerek düşüncelerini ifade etti.

    Antalya Havalimanı Fraport Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz da, "Antalya Havalimanı, Türk Sivil Havacılık Otoritesi tarafından Havalimanı Pandemi Sertifikası ile ödüllendirilen ilk havalimanlarından biridir. Pandemi önlemlerimiz EASA (Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı) & ECDC (Avrupa Birliği Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi), ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu) uyumlu olup, son olarakta ACI tarafından oluşturulan kriterlere uyum göstererek ACI Pandemi sertifikasını almaya hak kazanmıştır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow