hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gastro Antalya turunçgiller temasıyla düzenlenecek

    Gastro Antalya turunçgiller temasıyla düzenlenecek
    expand

    Gastro Antalya turunçgiller temasıyla düzenlenecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - GASTRO Antalya Uluslararası Gastronomi Dünyası Yıldızları Buluşması, 36 ülkeden 800 yarışmacının katılımıyla yapılacak.

    Antalya EXPO Sergi Alanı'nda 21- 24 Kasım tarihlerinde yapılacak GastroAntalya Uluslararası Gastronomi Dünyası Yıldızları Buluşması, heyecanlı yemek yarışmalarına ev sahipliği yapacak. Gastronomi sektörünün Türkiye ve Antalya turizm faaliyetleri içerisindeki payını arttırmak, uluslararası alanda tanıtımını sağlamak ve sektör paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen GastroAntalya; Kültür ve Turizm, Tarım ve Orman bakanlıklarının desteğiyle Antalya Pastacılar ve Genç Aşçılar Derneği (APGAD) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TASFED) tarafından düzenleniyor.

    Dünya Şefler Birliği (W.A.C.S) ve Meditea Akdeniz Ülkeleri Gastronomi Birliği'nin şef ve uzmanlarının destek verdiği programın ana teması 'turunçgiller' olarak belirlendi. Gastro Antalya'da, Hazer Amani, Rafet İnce, Agnes Caso, Eyüp Kemal Sevinç, Dina Nikalaou, Stefano Marzetti, Ahmet Güzelyağdöken, Sırma Güven, Ebru Erke ve birçok chef, gurme ve akademisyeni ağırlayacak. 36 ülkeden, 800 yarışmacının katılımıyla gerçekleştirilecek Gastro Antalya'da uluslararası yemek yarışmalarının yanı sıra çeşitli konularda akademik oturumlar, mutfak atölyeleri ve söyleşiler düzenlenecek.

    Rusya'nın konuk ülke olacağı programda, uzman katılımcı konuşmacılarla Ustadan Çırağa- Babadan Oğula Antalya'nın Simgesel Lezzetleri, Türk-Rus Mutfağı Etkileşim ve Benzerlikleri, Turizm ve Yiyecek- İçecek Tesislerinde Hijyen ve İsraf ile Kaybolan Ekonomi, Antalya Narenciye yetiştiriciliğinin dünya üzerindeki yeri üzerine söyleşiler yapılacak. Ünlü şefler turunçgilleri mutfakta nasıl kullandıklarını workshoplarda uygulamalı gösterecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow